pahkina-suklaajuustokakku.jpg

Kukapa ei rakastaisi juustokakkuja? Rapean keksipohjan ja samettisen täytteen yhdistelmä nimittäin sulaa suuhun. Juustokakku myös muuntautuu joka tilanteeseen ja makuun: leivo esimerkiksi simppeli perinteinen juustokakku, marjainen mustikkajuustokakku, kahvinmakuinen cappuccino-juustokakku, jouluinen piparinen juustokakku  tai vaikka suolainen lohijuustokakku.

Juustokakkuja voi valmistaa kahdella tapaa: hyydyttämällä jääkaapissa tai paistamalla uunissa. Hyydyttämiseen käytetään yleensä liivatetta, mutta joskus hyytymisaineita ei tarvita, kuten Lunni leipoo-blogin ohjeessa juustokakku ilman liivatetta. Kannattaa muistaa, että juustokakut ovat parhaimmillaan vasta tekeydyttyään jääkaapissa, joten kakku on hyvä tehdä valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä.

Juustokakut sopivat mainiosti viikonlopun jälkiruoaksi tai kahvipöytään. Kokosimme sinulle kolme ihanaa juustokakkureseptiä, on siis aika kaivaa kakkuvuoat esiin!

  1. Tyrniä ja tyrskyjä- blogin Sarin lakritsinen juustokakku on todellinen lakritsinystävän unelma. Kunnolla lakritsisen maun salaisuutena ovat sulatetut lakritsitoffeet.
  2.  Aurinkoinen juustokakku on loistava perusohje hyydytettävään juustokakkuun. ”Tästä on tullut perheemme klassikko, kun haluamme tarjota jotain erityisen hyvää.” lukijamme kommentoi.
  3. Leipoisinko suklaa- vai juustokakun? Ongelman ratkaisee runsas ja muhkea pähkinä-suklaajuustokakku, joka taltuttaa isommankin joukon makeanhimon. Amerikkalaistyylinen kakku kannattaa leipoa jääkaappiin etukäteen, sillä maut tasoittuvat jääkaapissa.