pikkujoululeivonta 3_preview.jpg

Joulu on makeisten ystävän unelma-aikaa! Kotitekoiset namut maistuvat ihanalle ja karkkien valmistus on myös hauskaa joulupuuhaa. Nautiskele namuja itse tai pakkaa sellofaaniin ja anna lahjaksi. Jos etsit vielä ideoita joulunajan namusiin, tässä sinulle kolme erilaista joulukarkkia inspiraatioksi.

  1. Nams, Lunni leipoo -blogin itse tehdyt suklaavaahtokarkit maustetaan sulalla suklaalla ja tummalla kaakaojauheella. Annamarian selkeän ohjeen ja lämpömittarin kanssa on helppo uskaltautua tekemään vaahtokarkkeja itse. Nauti herkkupalat esimerkiksi kaakaon päällä!
  2. Puolukkatryffelit sopivat aikuiseen makuun, sillä konvehtien kuivatut marjat marinoidaan karpaloliköörissä. Valmiit pallerot kieritellään puolukkajauheessa ja kookoshiutaleissa näyttäviksi. Tarjoa glögikupposen kanssa!
  3. Helppoa karkkiohjetta etsivälle sopii rocky roadin resepti (kuvassa). Makeat vaahtokarkit ja rusinat sekä suolaiset ja rapeat pähkinät sekoitetaan sulaan suklaaseen ja herkku on jäähdyttämisen jälkeen valmis. Voit muunnella reseptiä käyttämällä niitä rapeita ja pehmeitä aineksia mistä itse pidät; esimerkiksi piparinmurut, kuivatut hedelmät ja toffeepalat sopivat herkkuun hyvin.