joulukakku_avattu (1).jpg

Kaipaatko joulupöytääsi vielä Sitä Jotain vai etsitkö hittiherkkua kahvihetkeen? Joulukakku on vastaus näihin molempiin. Valitse omasi bloggariemme kolmesta erilaisesta ja täydellisestä joulukakusta, joissa kaikissa on oma, uusi jujunsa!

  1. Perinneruokaa prkl -blogin Mikan ja Antin piparkakku-kakku yhdistää kaksi makeaa herkkua; äidin appelsiinikakun ja piparkakkutaikinan. Kakkuvuokaan levitetään ensin piparitaikina, sitten mantelirouhetta, appelsiinimarmeladia ja lopuksi appelsiinikakkutaikinaa. Tuloksena ei voi olla muuta kuin ihanan täyteläinen herkku, jonka kruunaa pehmeä piparikuori!
  2. Terveen hyvää -blogin Pipsan taatelikakku ilman voita, sokeria ja vehnäjauhoja ei ole ollenkaan kuiva kuivakakku! Kakun mehevyyden salaisuutena on mantelijauho, pehmeät taatelit ja tosi tumma suklaa. Pieni kakku paremman omatunnon glögihetkeen!
  3. Eleanora von Smöör esittelee Baking Instinct -blogissaan joulupöydän kiistattoman kuningattaren eli sitruunaisen kreemikerroskakun (kuvassa). Tiiviit ja täyteläiset kakkukerrokset saavat väliinsä makeankirpeää sitruunakreemiä ja kuorrutteekseen pehmeän marenki-voikreemin. Juhlava ja muhkea kakku koristellaan runsaalla kädellä macaron-leivoksin ja minimarengein.