jauhelihakastikkeet.jpg

Jee, jauhelihakastiketta! Mehevä jauhelihakastike kuuluu monen arkiherkkuihin ja maistuu koko perheelle. Eikä se ole mikään ihme, sillä tämä soosi sopii niin pastan, muusin kuin perunoidenkin kaveriksi ja ruokaa on helppo muokata omaan suuhun sopivaksi. Kastiketta kannattaa keittää kerralla iso satsi ja vaikka pakastaa loput, niin kiirepäivän ateria on vain perunoiden keittämisen päässä. Pienemmät jämät kannattaa hyödyntää lämpimiin voileipiin tai täytettyihin vihanneksiin.

Nappaa talteen ohje kolmeen kastikkeeseen ja testaa, mikä niistä on suosikkisi!

  1. Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sari keittää jauhelihakastiketta kerralla kunnon satsin. Sarin tuhtiin jauhelihakastikkeeseen käytetään sika-nautajauhelihaa ja lisäruokaisuutta tuovat valkoiset pavut. Tomaattipohjainen kastike pehmenee ruokakermalla ja vie varmasti nälän mennessään. Tee tätä, jos nälkä on kova ja syöjiä paljon.
  2. Perinneruokaa prkl -blogin vanhanajan jauhelihakastike on maku.fi:n suosituimpia ohjeita. Perinteikäs ruskea kastike on konstailematon arkilemppari, joka tuo lapsuusmuistot mieleen. "Namnam, ensimmäinen onnistunut ruskeakastike joka maistui lapsuudelle.", toteaa myös lukijamme. Kokeile sinäkin!
  3. Keveämmästä ruoasta pitävälle sopii tomaattipohjainen jauhelihakastike. Paistijauhelihasta valmistettu kastike saa makua valkosipulista ja yrteistä sekä puolen tunnin hauduttamisesta. "Hyvän makuista! Vähän vaihtelua(:" kommentoi ohjetta lukijamme. Jos olet vähän kyllästynyt ruskeaan kastikkeeseen, testaappas tätä.

 

Psst! Kurkkaa lisää arkiruokaideoita Toimituksen blogista!

3 x makkararuoka

5 x lasten lemppariruoka

3 x arjen keittosuosikki