kurpitsakeitto kurpitsalyhdyn jämistä.jpg

Jihuu, kummitusjuttujen ja kurpitsalyhtyjen aika on taas täällä! Kaivertaisitko sinäkin tänä vuonna omasi? Katso ensin Fanni ja Kaneli -blogin Tiinan vinkit kuvan tunnelmallisen lyhdyn kaivertamiseen ja ota kurpitsan sisukset talteen. Niistä syntyy upean oranssi ja lämmin keitto, jossa maistuu syksy. 

Valitse keittolempparisi kolmesta täyteläisestä keittovaihtoehdosta:

  1. Paahdettua. Perinneruokaa prkl -blogin Mikan ja Antin kurpitsakeitto saa makua uunissa paahtamisesta. Keiton kanssa maistuvat chilillä ryyditetyt kurpitsansiemenet. Lukijamme kommentoivat soppaohjetta näin: "ihana maukas keitto ja mikä väri!!"
  2. Mausteita ja kookosta. Mausteista kurpitsakeittoa (kuvassa) kannattaa keittää iso kattilallinen, sillä se vain paranee vanhetessaan! Currytahna, chili, inkivääri, kookosmaito ja limetti tuovat tähän kurpitsasoppaan aasialaista twistiä. Lukijamme antaa keitolle täydet viisi tähteä ja kommentoi ohjetta "Olen tehnyt jo pari kertaa, aivan ihana keitto , varsinkin oman kasvimaan talvikurpitsasta tehtynä !". Siinäpä vinkki kaikille kurpitsan viljelijöille.
  3. Tomaatti + kurpitsa = toimii. Soseuta keittoon kurpitsan kaveriksi kookosmaitoa, kalakastiketta, appelsiinimehua ja paseerattua tomaattia. Maukas keitto on valmis puolessa tunnissa. Niin simppeliä ja niin hyvää.

Psst! Katso lisää kurpitsaherkkuja Toimituksen blogista:

3 x kurpitsakeitto

3 x kurpitsa uunissa