välipalat.jpg

Pikku reput täyttyvät taas vihkoista ja kynistä... ja välipaloista! Tässä kolme nälkäisen pelastavaa parempaa pikkusyötävää mukaan pakattavaksi. Näillä pikkupaloilla jaksaa koulupäivän loppuun asti.

  1. Helpot välipalapatukat ovat paljon edullisempia itse tehtynä. Patukat sekoitetaan blenderissä tai monitoimikoneessa pähkinöistä ja kuivahedelmistä. Tässä ohjeessa raakapatukat surautetaan aprikoosista, siemenistä, pähkinöistä ja kookoksesta, mutta voit hyvin käyttää muita lemppariraaka-aineitasi. Siemenillä saat välipalasta edullisemman.
  2. Hedelmistä ja marjoista koottu salaatti tuo kivaa raikkautta iltapäivään. Tässä marinoidussa marjasalaatissa luumu- ja omenapalojen joukkoon sekoitetut kirpeät marjat kesyyntyvät kanelilta, kardemummalta ja tähtianikselta maistuvassa liemessä. Jos välipalaa on mahdollista pitää kylmässä, lisää joukkoon hieman raejuustoa.
  3. Suolainen muffini on näppärä napata mukaan kouluun. Ruokaisampi välipala maistuu meetvurstille ja saa potkua pippurituorejuustosta. Nämähän voisi myös pakastaa ja sulattaa syötävää aina tarpeen mukaan.

 

Psst! Katso myös nämä Toimituksen blogin jutut:

3 x kesävälipala koululaiselle

3 x vispipuuro

3 x terveellinen välipala