mk10_Savukalapalat_preview.jpg

Jos kuulut niihin, joiden mielestä itsenäisyyspäivää pitää juhlia rennosti, Linnan juhlia katsellen, tämä postaus on sinua varten! Kokosimme kolme itsenäisyyspäivän herkkua, jotka valmistuvat helposti ja joita voi haukata sohvalla istuskellessa.

 

  1. Savukalapalat. Onko paremmin itsenäisyyspäivään sopivaa helppoa herkkua kuin tämä? Kauli peruna-ruistaikina levyksi, levitä päälle simppeli kylmäsavulohi-ranskankermatäyte ja paista. Tee piirakasta näistä pieniä paloja, jolloin niitä voi haukkailla helposti Linnan juhlia katsellessa. (Jos et jaksa paistaa tai leipoa, tee lohimoussea - aivan yhtä hyvää, mutta ei mehevyytensä vuoksi ihan niin riskitöntä sohvalla syötävää.) Juomaksi sopii puolukkapore.
  2. Poro-leipäjuustofocaccia. Leivo suomalaiset maut focacciaan! Tarjoa tämän kanssa mausteista punaviiniglögiä kaikilla hörsteillä.
  3. Vuohenjuustotartaletit. Miten lehtitaikinasta leivottu voi olla näin hyvää? Kokeile vaikka! Mausteisen portviiniglögin kanssa ihan täydellinen yhdistelmä. Vaienna suomalaisia makuja kaipaavat tarjoamalla jälkiruoaksi Finlandia-marmeladeja. 

 

Lisää helppojen itsenäisyyspäivän herkkujen reseptejä ja vinkkejä löydät itsenäisyyspäivä-teemastamme!

 

Maku-toimitus toivottaa kaikille ihanaa, kaunista ja herkullista Suomen juhlapäivää.