grillilihat.jpg

Aurinko hellii ja grillit tirisevät, mitäpä muuta sitä kesältä kaipaa! No ainakin näitä meheviä grillilihoja. Nappaa tästä talteen ohjeet kolmeen takuuhyvään grillattavaan, eikä tarvitse enää miettiä, mitä tänään käristetään.

  1. On turha etsiä enää, sillä tässä ovat valehtelematta kesän parhaat grilliribsit! Hidas keittäminen, kuumassa grillissä paistaminen ja itse tehty karamellinen glaseerauskastike ovat ribsien herkullisuuden salaisuus. Rapsakka pinta ja mehevä liha takaavat sen, että karamelliribsikasa katoaa nopeasti (testattu on). Vaikka tekisit ribsirivejä ensimmäistä kertaa, niin videon avulla onnistut.
  2. Himoitsetko täydellisen mehevää grillipihviä? Ne valmistuvat naudan entrecôtesta. Rasvainen liha ei kaipaa marinadia, vaan välikyljyksestä leikatut pihvit pintamaustetaan chilillä, paprikalla ja juustokuminalla ja paistetaan nopeasti kuumassa sopivan rapeiksi ja sisältä meheviksi. Jos kaipaat annokseen lisäpotkua, keitä vielä kaveriksi savuinen viski-bbq-kastike. Tällä yhdistelmällä hurmaat kaikki grillilihaan mieltyneet!
  3. Klassiset grillivartaat virittyvät uudenlaiseksi rommikolamarinadilla ja mojo-kastikkeella. Pujottele tikkuun rommikolassa kylpenyttä naudan ulkofileetä, tuoretta ananasta, paprikaa ja punasipulia. Niiden yhdistelmä vain toimii niin hyvin, katso vaikka videolta!

 

Psst! Tykkäsitkö tästä jutusta? Tilaa Maku-uutiskirje ja saat viikon parhaat vinkit ja herkut sähköpostiisi joka torstai!