mausteinen-portviiniglogi.jpg

Glögikausi on jo hyvässä vauhdissa! Mikään ei ole ihanampaa kuin lämmitellä kuuman juoman ääressä. Glögi on myös talvikauden mainio alkumalja. Kiireessä voit tuunata valmista glögiä oman makusi mukaan. Keräsimme tähän kolme ihanaa juomaa, joissa on mausteiden tuomaa lämpöä.

Mausteisen portviiniglögin pohja on karpalomehussa, johon lisätään portviiniä ja myös loraus punaviiniä. Talviset leivontamausteet, tähtianis, kaneli ja neilikka antavat juomalle syvyyttä.

Sitruunaruoho-omenaglögi sopii vaaleampien glögien ystävälle. Omenatäysmehusta saa herkullisen pohjan, jonka tuore inkivääri ja limetti raikastavat. Vaalea rommi on vaaleiden glögien hyvä terästäjä.

Punssitoti tarjoaa vaihtelua perinteisille viiniglögeille. Tämän kuuman juoman salaisuus on Earl Grey -tee ja punssi. Pieni tilkka sitruunamehua raikastaa kokonaisuuden.

Glögipohjan voit valmistaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Seuraavana päivänä lisää alkoholi ja kuumenna varovasti. Alkoholia sisältäviä glögejä ei keitetä vaan ne kuumennataan höytyävän kuumiksi.