pastacarbonara.jpg

Italialainen carbonara eli miilunpolttajan spagetti on takuumehevä pastaherkku, joka saa samettisen rakenteensa kananmunan keltuaisista. Spagetin lisäksi tähän sopii mikä tahansa pasta - pitkä tai pätkä, suora tai kiemura.  Lisäksi pekonia tai pancettaa sekä parmesaania ja muutaman raaka-aineen pikaruoka on valmis. Testaa tänään carbonaraa perusohjeella tai viritä pasta kurpitsalla tai purjolla!

  1. Lautasellinen höyryävää pasta carbonaraa valmistuu myös kiireiltana, sillä ruoka on pöydässä vartissa. Jos haluat autenttista tunnelmaa, jätä reseptin basilika pois.
  2. Suusta suuhun -blogin Alisa tuunasi carbonaraa kurpitsasoseella. Valkosipulilla ja pecorinolla maustettu kurpitsa antaa pastalle suolaisenkermaisen maun, hyvän tekstuurin sekä kauniin värin ja hurmaavan tuoksun. Pancettalla ja pecorinolla viimeistelty pasta sopii hienommallekin aterialle.
  3. Fanni ja Kaneli -blogin Tiina sekoittaa carbonaran usein hätäruokana, kun kaapista ei löydy kuin perusjutut.Tällä kertaa Tiina sekoitti pastan joukkoon pehmeäksi kuullotettua purjoa ja puolikkaan sitruunan mehun. Simppelissä purjocarbonarassa on ihanan keväinen fiilis!

 

Psst! Tykkäsitkö tästä jutusta? Tilaa Maku-uutiskirje ja saat viikon parhaat vinkit ja herkut sähköpostiisi joka torstai!