lämmin bataatti-fetasalaatti.jpg

Oletko sinäkin rakastunut bataattiin? Kauniin oranssi bataatti on monipuolinen herkku: se sopii käytettäväksi vaikkapa sosekeittoon omenan kaveriksi, juhlavaan terriiniin, trendikkäisiin ranskalaisiin, ruispurilaiseen kasvispihvissä, makeisiin pikkuleipiin tai vaikkapa puolukkapiirakkaan. Bataatti sopii hyvin lisäkkeeksi sellaisenaan: mausta esimerkiksi öljyllä, sitruunalla, suolalla, pippurilla, chilillä ja yrteillä ja paahda uunissa 225 asteessa vajaa puoli tuntia. Kypsennettäessä bataatti saa upean makean maun.

Valitse suosikkisi näistä kolmesta maukkaasta bataattiruoasta tai kokeile vaikka kaikkia!

  1. 52 weeks of deliciousness - blogin Anne inspiroitui New Yorkista ja kehitti herkulliset bataattifalafelit. Falafelit on helppo tehdä: kypsät bataatit, kikherneet ja mausteet surautetaaan soseeksi ja taikinasta pyöritellyt pallerot paistuvat uppopaiston sijaan meheviksi uunissa. Ihana salaatin kaveri!
  2. Oletko kokeillut valmistaa uunibataatteja uuniperunoiden tyyliin? Chilillä ja juustolla maustetut, uunissa paahtuneet bataatit saavat seurakseen mehevät tomaatti- ja kinkkukastikkeet.
  3. Talvella maistuu lämmin salaatti! Tässä salaatissa makeaksi paahdetut bataattiviipaleet saavat seurakseen tilista chiliä, suolaista fetajuustoa ja ruokaisia kikherneitä. Helposti valmistuva lämmin bataatti-fetasalaatti sopii niin lisäkkeeksi kuin pääruoaksikin (kuvassa). Kuten lukijamme toteaa: "Tosi herkullista oli. Nam!"