baileys-jälkiruoka.jpg

Kaupallinen yhteistyö / Baileys

Käsi ylös, jos sinäkin tykkäät kermalikööristä! Tällä kertaa täyteläinen juoma ei päädykään lasiin, vaan ihanimpien joulujälkkärien hurmaavaksi maustajaksi. Testaatko ensin jäädykettä, moussea vai jäädytettyä kakkua? Pullosta riittää niihin kaikkiin.

  1. Joulun viilein jälkkäri. Raikkaan kylmä Baileys-jäädyke Painted by Cakes -blogin Emman tyyliin on ihan paras jouluaterian päätös. Valitse jäädykkeen kuorrutteeksi joko kinuski tai suklaakastike ja jos et osaa päättää, tee pikkujäädykkeitä ja ota molemmat. Viimeistele herkku piparkakkumuoteilla tehdyillä suklaakoristeilla, joiden ohjeet löydät myös blogista.
  2. Luumumoussen uusi muoto. Joulun ikisuosikki, luumumousse, maistuu tänä vuonna appelsiiniselta luumuhillolta ja kermalikööriltä. Keittele itse appelsiininen luumuhillo ja vatkaa kaveriksi pehmeä Baileys-mousse. Jos aikaa on niukasti, oikaise käyttämällä valmista luumuhilloa ja raikasta se appelsiininkuorella.
  3. Jäädytetty kakku. Jos inhoat hyydykeaineiden kanssa säätämistä, on jäädytetty Baileys-kakku täydellinen valinta joulupöytään. Ja oikeastaan se on täydellinen valinta ihan joka tilanteessa. Lunni leipoo -blogin Annamarian supersuosittu jäädykekakku maistuu Baileysin lisäksi ihanasti pipareilta, suklaalta ja appelsiinilta. Valmista täyteläinen kakku jo nyt valmiiksi pakkaseen ja nosta se joulupöytään jälkkäriksi.

 

Psst! Vielä makeampaa joulua? Lisää jälkkäreitä löydät Joulun jälkiruoat -teemastamme.