kalanuudelikeitto.jpg

Iso kattilallinen lämmintä keittoa pelastaa arjen ruokakiireissä ja lohduttaa, jos syysflunssa on iskenyt. Keittoa on myös kätevä valmistaa useampaa ateriaa varten, sillä moni soppa vain paranee yön yli jääkaapissa levättyään (jos sitä siis vain jää seuraavallekin päivälle). Katso alta kolme reseptiä ja ota talteen suosikkisi!

  1. Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minnan lehtikaali-papukeitto saa makua porkkanasta, lehtiselleristä, palsternakasta ja pekonista. Loraus viiniä virittää tomaattiliemen juhlavaksi, mutta arkiversiosta sen voi jättää pois. Kasviskeiton tästä sopasta saat, kun korvaan lihaliemen kasvisliemellä ja jätät pekonit väliin.
  2. "Kunnon nakkikeittoa pitkästä aikaa ja pihkura että oli hyvää" toteaa Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sari. Sarin tomaattinen nakkikeitto höystetään syksyn sadolla eli perunalla, kesäkurpitsalla ja sipulilla. Reilusta annoksesta riittää seuraavan päivän nälkäisille koulusta palaajille.
  3. Ei aikaa keitellä jättikattilallista soppaa? Kiirepäivän helpotus on kätevä kala-nuudelikeitto (kuvassa), joka valmistuu vartissa. Inkivääri, chili, kookos ja limetti antavat nopsalle sopalle aasialaista twistiä.