hampparit.jpg

Kesä, grilli ja burgerit kuuluvat yhteen! Itse leivotut hampurilaissämpylät, aioli ja itse tehty ketsuppi tekevät kesäisestä burgerihetkestä täydellisen. Jos hampurilaisen himo on suuri, mutta et tiedä mitä grilliin laittaisit, kurkkaa alta kymmenen mahtavaa vaihtoehtoa. Mikä näistä päätyy sinun grilliisi?

  1. Klassikkohampurilaisen väliin kasataan itse tehty pihvi, pekonia, juustoa, vihanneksia ja tietenkin majoneesia ja ketsuppia. Niin helppoa ja hyvää.
  2. Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minna valmisti meheviä Hot Juicy Lucy -hampurilaisia. Purilaisen pihvin sisältä paljastuu juustoinen yllätys: pihvin sisään on piilotettu jalapenoa ja cheddaria.
  3. Suomalaisten makujen ystävä kokoaa burgerinsa Onko nälkä? -blogin Joonaksen tyyliin poropihvistä, leipäjuustosta ja lakkasalsasta. Sämpylän virkaa toimittavat tietenkin pienet perunarieskat.
  4. Grillimestarin hampurilainen on kesäisen päivän paras herkku. Pihvit grillataan nopeasti ja samalla paahdetaan myös burgereiden leivät. Väliin sinappista kastiketta, tomaattia, salaattia ja maustekurkkua ja herkku on valmis.
  5. Kokeilunhaluiselle burgerifanille sopii Onko Nälkä -Joonaksen kenguruburgeri. Tomaattichutney ja ananasslaw sopivat mediumiksi paistetun kengurupihvin pariksi. Kokeile, jos et usko.
  6. Kevyemmän kesäburgerin etsintä on päättynyt. Maukkaat kasvishampurilaiset täytetään suussasulaviksi itse tehdyillä hernerouhepihveillä, tofulla sekä wasabilla maustetulla soijajogurtilla. 
  7. Kun mehevä savukylki grillataan ja nyhdetään sämpylöiden väliin varhaiskaalisalaatin ja cheddarin seuraksi, syntyy pulled porkin ystävän lempparihamppari. Nams!
  8. Itse leivotut hampurilaissämpylät ja maukas lammaspihvi muodostavat ihanan kesäpäivän lounaan. Olisiko tänään hyvä päivä grillata?
  9. Supersöpöillä minipurilaisilla hurmataan myös perheen pienimmät. Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minnan kanapurilaiset saavat seurakseen eksoottisemmat täytteet: banaanimajoneesin ja ananassalsan.
  10. Pehmeiden briossisämpylöiden väliin ladotaan muhkea karitsapihvi, limettistä tsatsikia, pestoa ja vuohenjuustoa. Onko Nälkä -Joonas toteaa luomuksestaan: "Tässä yhdistyy kaikki mitä ihminen tarvitsee elääkseen, nimittäin hillittömän mehevän piffin, vuohenjuustoa ja tsatsikia." Nyt siis grillit kuumaksi!