img_3177_-_kopio.jpg

Kuuluuko sielläkin tasainen niiskutus ja köhinä? Syksyn flunssakausi on iskenyt rajusti, mutta tässä sinulle vinkit, joilla isket takaisin! Mitä aiot kokeilla ensin?

  1. Kuuma rommi-teetoti on ikivanha flunssa-apu ja lämmittää mukavasti kipeää kurkkua. Appelsiininen juoma höystetään kuivatuilla aprikooseilla ja manteleilla, mutta jos nieleminen tuottaa tuskaa, jätä ne pois.
  2. Jos totimukillisia haluaa kulauttaa useamman, suosittelemme höyryävää mehutotia. Mustaherukka- ja vadelmamehu saavat kaverikseen kanelia, kardemummaa ja fariinisokeria. Tee satsi termospulloon ja nauti vähitellen.
  3. Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minna helpottaa tukkoista oloa flunssankarkotusjuomalla. Höyryävään juomaan pilkotaan potkua inkivääristä ja sitruunasta ja lusikoidaan makeutta hunajasta. Mitä juomaa vain nautitkin, lisää siihen hunajaa, sillä puhtaalla, kuumentamattomalla hunajalla on antibakteerisia vaikutuksia.
  4. Jo sinulla on mehulinko, voit tehdä itse tuorepuristettua mehua, jossa on kaikki vitamiinit tallella. (Toivottavasti taloudesta löytyy myös terve apulainen tiskaamaan koneen osat!)
  5. Raikkaat mustikkaiset jogurttijäätelöpuikot on helppo tehdä välipalaksi pakkaseen. Jääkylmä jogurttipuikko turruttaa mukavasti kurkkua ja on helppoa imeskeltävää, kun ruoka ei maistu.
  6. Usko isoäitiäsi: kylmän kelin parasta flunssaruokaa on lämmin kanakeitto. Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarin terveellisemmässä versiossa (kuvassa) on piristävän paljon värikkäitä kasviksia.
  7. Tulisempaa makua kaipaavalle sopii Fanni ja Kaneli -blogin Tiinan thaimaalainen kanakeitto, jossa on mukana myös täyteläistä kookosmaitoa ja syksyistä kurpitsaa. Chilin potku auttaa tukkoisuuteen!
  8. Kun kurkku on kipeä, nieleminen ei tunnu kivalta. Pyöräytä nälänkarkottajaksi tuhti, mutta helposti juotava kookossmoothie, johon on piilotettu leseitä, porkkanaa ja hedelmiä.
  9. Lusikoi valkosipulin voimaa täyteläisestä valkosipuli-sosekeitosta. Tuhti keitto on pehmeää ja vie nälän.
  10. Jos koko perhe on kurjan flunssan kourissa, on parasta vain kaivaa pakastealtaasta pizzat ja napata vihannesosastolta niiden piristäjäksi pussillinen rucolaa.

Tsemppiä paranemiseen!