KATSOMASI RESEPTIT

3 x vegaaninen aamupala

vegaaninen aamupala.jpg

Millä ruoalla aloitit päiväsi? Jos vastaus on joka päivä sama, on ehkä aika testata jotakin uutta. Vegaanihaasteesta inspiroituneena kokosimme tähän kolme vähän uudenlaista ja vegaanista aamupalaa, jotka tuovat aamuihin iloa. Nappaa alta testiin puuro, smoothie ja monipuolinen hummus!

  1. Aamupuuro 2.0. Lunni leipoo -blogin Annamaria samettisen ja makean luksuspuuron, joka on kuitenkin tosi helppo tehdä. Mantelimaitoon keitetty puuro makeutuu herkuksi banaanilla ja taateleilla ja saa lisämakua ripauksesta vaniljaa.
  2. Pirteämpi smoothie. Fanni ja Kaneli teki smoothielupauksen eli päätöksen surauttaa joka päivä annoksen raikasta juomaa. Ota sinäkin koppi ideasta ja surauta kirkkaan oranssi smoothie nopeasti appelsiinista, verigreipistä, porkkanasta, ananaksesta ja inkivääristä. Tämä iloinen juoma vie varmaan flunssankin mennessään.
  3. Oranssi hummus. Jos perushummus kyllästyttää, testaa upean värinen bataattihummus, jonka juju ovat makea bataatti ja savustettu paprika. Levitä aamupalalla hummusta leivälle vaikkapa kurkkuviipaleiden pariksi ja pakkaa myös annos hummusta rasiaan vihannestikkujen kera välipalaksi. Kaksi ateriaa yhdellä soseutuksella!

 

Psst! Katso myös tämä Toimituksen blogin postaus:

3 x vegaaninen keitto

Kauden kasvis: verigreippi

 

verigreippi-fannijakaneli.jpg

Mehukas verigreippi on nyt sesongissa! Nappaa tästä vinkit greippiostoksille ja verigreippireseptit raikkaisiin ruokiin.

Miten löydän verigreipin?

Verigreipin kuori on usein tavallista greippiä tummempi ja siinä voi olla punaisia kohtia. Pitkään säilytettäessä verigreipin väri haalistuu. Satokausikalenteri vinkkaa, että happamista greipeistä pitävän kannattaa ostaa tummakuorisia yksilöitä ja makeampia hedelmiä suosivan kannattaa haalia ostoskoriin haalean värisiä greippejä.

Suoraan kuoresta tai kalvottomat greippilohkot?

Herkuttele heti. Verigreipin voi syödä halkaisemalla sen ja lusikoimalla kirpsakan hedelmälihan suoraan kuoresta terävällä (greippi)lusikalla.

Fileoi. Jos haluat verigreipistä lohkoja esimerkiksi salaattia varten, kannattaa käyttää vähän veistä ja leikellä greippi kalvottomaksi. Tee se näin: leikkaa aluksi verigreipin päistä sentin paksuiset viipaleet pois. Leikkaa sitten kuoret terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen, että myös valkoiset kalvot leikkaantuvat kuorten mukana pois. Tämän jälkeen leikkaa veitsen kärjellä hedelmälohkot irti valkoisia hedelmäkalvoja mukaillen. Leikkuulaudalle valuneen hedelmämehun voit kaataa salaatin joukkoon kastikkeeksi.

Paahda. Jos verigreippi on makuusi liian hapokasta, testaa ihmeessä verigreipin paahtamista. Voit joko puolittaa greipit, ripotella pinnalle vähän sokeria ja paahtaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai paahtaa greipit viipaleina.

Verigreippireseptejä

Aamupalalle. Testaa täydellinen makeankirpeä kombo: paahdetut verigreippiviipaleet ja hunajaleivät.

Salaatteja. Verigreippi on ihanan raikas pari lohelle: kokeile reseptit lohi-leipäjuustosalaattia greippilohkoilla ja greippikastikkeella ja teriyakilohta punakaalin ja verigreipin kera. Lempeät avokado ja kananmunat tykkäävät räiskyvästä greipistä, mutta jos kaipaat jotain superraikasta, parita verigreippiä ja ohueksi viipaloitu fenkolia. Todellisen sitrusfanin kannattaa tarttua simppeliin appelsiinia ja greippiä yhdistelevään salaattiin.

Juomia. Purista margaritaan greipistä upean pinkki väri, surauta piristävää smoothieta greipistä, ananaksesta, porkkanasta ja inkivääristä tai testaa raikas verigreippimocktail.

Jälkkäreitä. Jos rakastat jälkruokia raikkaalla vivahteella, testaa greipillä piristettyä appelsiinitrifleä. Aikuisille sopivat makeassa viinissä marinoidut sitrukset. Erityisen raikkaan aterian päätöksen tarjoaa värikäs ja eksoottinen hedelmäsalaatti. Tuttu sitruuna-marenkipiirakka nousee ihan uusiin sfääreihin verigreipillä

 

Kuva: Tiina Garvey / Fanni ja Kaneli

3 x kinkkukiusaus

kinkkukiusaus.jpg

Kinkkukiusaus on lohturuoka vailla vertaa! Piristä siis pakkaspäiviä ja työnnä uuniin tuttu ja turvallisen lempeä kiusaus, josta riittää syötävää isommallekin porukalle tai useammalle päivälle. Alta löydät parhaat kinkkukiusausreseptit.

  1. Sinappinen perusversio. Jos et jaksa kikkailla, testaa tämä superhelppo kinkkukiusaus, joka saa makua saunapalvista ja sinapilla maustetusta ruokakermasta. Uunivalmista kymmenessä minuutissa!
  2. Pekonilla ja homejuustolla viritetty. Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarin ihanan mehevän kinkkukiusauksen maku tulee savusuikaleista, pekonista, homejuustomuruista ja suolakurkusta. "Koska määrä on suuri, seuraavana päivänä voi lenkkeillä ruuanlaiton sijaan.", vinkkaa Sari.
  3. Keventäjän valinta. Kevyt kinkkukiusaus kuorrutetaan kevyellä juustolla ja nesteenä käytetään kevytmaitoa ja kasvisrasvavalmistetta. Maku on silti lempeän herkullinen.

 

Psst! Kurkkaa myös nämä arkiruoat Toimituksen blogista:

3 x perinteinen kotiruoka

5 x 5 raaka-aineen arkiruoka

Bataatti uunissa

Viime viikon suosituin resepti: kevyempi jauheliha-kuk­ka­kaa­li­vuo­ka

kukkakaali-jauhelihavuoka-3943.jpg

Tässä on jotain, mitä tarvitset arkeesi: vähän kevyempi jauhelihavuoka! Makulaiset rakastuivat Perinneruokaa prkl -blogin Mikan herkulliseen vuokaruokaan, joka keventyy kukkakaalin ansiosta. Loistavaa vuokaa kannattaa tehdä reilu satsi, sillä tämä on vieläkin parempaa huomenna, vinkkaa Mika.

Psst! Lisää jauheliharuokia löydät Jauheliha-teemasivultamme. Klikkaa siis sinne seuraavaksi!

3 x nachopelti

nachopelti.jpg

Nachopelti on kuin tehty rentoja viikonloppuiltoja varten! Kokosimme tähän kolme mehevää pellillistä vaikkapa elokuvakatsomoon. Sinun tarvitsee vain päättää, nappaatko kaupasta paahtopaistia, kanaa vai nyhtöpossua. 

  1. Paahtopaistia. Fanni ja Kaneli -blogin Tiinan paahtopaistinachot ovat tyylikästä tarjottavaa. Sulata uunissa nachojen päälle reilusti juustoa ja kasaa sitten rapeiden nachojen päälle paahtopaistisiivuja, superhelppoa piparjuurikastiketta ja tuoretta korianteria. 
  2. Broileria. Tämä perjantain pikainen broileri-nachopelti saa makua valmiista salsasta ja juustokastikkeesta. Paistettu kana kaveeraa pellillä maissinjyvien, tomaatin, korianterin ja avokadon kanssa. Muuta ei tarvita!
  3. Nyhtöpossua. Herkulliset ja nopeatekoiset nyhtöpossunachot Tyrniä ja tyrskyjä -Sarin tyyliin valmistuvat valmiista nyhtöpossusta ja saavat makunsa BBQ-kastikkeesta, cheddarista, mozzarellasta sekä sipulista. Viimeistele vielä tuoreella kurkulla ja valkosipulikastikkeella, niin pellillinen syötävää on valmista herkuteltavaksi.

 

Psst! Kurkkaa myös tämä Toimituksen blogin juttu:

Uudenvuoden tortillabileet

 

Näytä lisää