KATSOMASI RESEPTIT

Uusi Maku ja kevään juhlien ihanimmat tarjottavat

001MK0317_JPG.jpg

006MK0317_JPG.jpg

Keskiviikkona 10.5. ilmestyy uusi upea Maku-lehti! 

Kevään juhlaekstrastamme löydät 50 kauden parasta reseptiä: savulohi-voileipäkakku, salted caramel -mokkapalat, syreenisokeri, pihlajatikkarit, nokkossipsit, lukijamme Eijan raparperi-kinuskipiirakka, ruusutilan mutakakku, kaaliburgeri, lohi-ramen, maailman paras juustokakku, Mysin nokkosmuhennos ja monta muuta. Lisäksi esittelemme kiinnostavimmat uutuudet ja keittokirjat sekä ajankohtaiset leivontavinkit ja kokkausideat.

  • Suolaiset ja makeat suupalat juhliin
  • Kokkaa varhaiskalista
  • Leivo ja pakasta juhlien hittileivonnaiset
  • Kauden raaka-aine: ananas
  • 2 viikon arkiruoat: helpot ja nopeat
  • Meillä kokataan -sarjassa Mysi Lahtinen ja nokkosmuhennos
  • Makumatka Venetsiaan
  • Keittiössä kukkii syreeni
  • Vertailussa kahvimyllyt

Paperinen lehti on nyt saatavissa Lehtipisteissä. Tiesitkö, että pääset kätevästi lukemaan uusimman Maku-lehden myös digitaalisena versiona osoitteesta:

https://luettavaa.a-lehdet.fi/lue/maku

Maksuttomista lisäpalveluistamme suosittelemme erityisesti seuraavia: Maku.fi-verkkosivuiltamme kannattaa bongata 5 herkullista ruokablogia ja yli 8 300 reseptiä.

 

Seuraavat Maku-lehdet: 

  • 14.6.2017 Kesän parhaat herkut
  • 30.8.2017 Sadonkorjuu
  • 4.10.2017 Halloween
  • 8.11.2017 Suomi 100 -juhlanumero
  • 13.12.2017 Ihana joulu

Mitkä jutut ja reseptit jäävät eniten mieleen?Mielellämme kuulemme makulaisten toiveita :)

Psst! Oletko jo tilannut sähköpostiisi Maku-uutiskirjeen? Jos et, se kannattaa tehdä nyt! Uutiskirjeen tilaus onnistuu tästä linkistä.

Uusi Kaneli & Sokeri ja kaikkien aikojen kakkubuffet

001MKL0117_JPG.jpg

003MKL0117_JPG.jpg

Keskiviikkona 26.4. ilmestyy uusi hurmaava leivontalehti Kaneli & Sokeri! Löydät suuresta kevätekstrasta 55 loistavaa reseptiä niin juhlaan kuin arkeen: täyte-, juusto- ja jäätelökakkuja, donitseja, pikkuleipiä, tuulihattuja, voileipäkakkuja, koristeita, sämpylöitä ja leipiä. Lisäksi esittelemme kiinnostavimmat uutuudet ja leivontakirjat sekä ajankohtaiset leivontavinkit ja -ideat.

  • Kaikkoen aikojen kakkubuffet
  • Lusikkaleivät häivähdyksellä lakua + vadelmacurdtäyte
  • Leivotaan mansikoista
  • Lukijan ohje: Mian vuohenjuustopiiraat
  • Muotisuunnittelija Katri Niskasen juhlava kuohuviini-moussekakku
  • Alle 10 euron sämpylät x 10
  • Vertailussa yleiskoneet
  • 8 x tuulihattu suolaisella täytteellä
  • Perinneruokaa prkl -blogin Mikan parhaimmat voileipäkakut
  • Viileimmät jäätelökakut
  • Leikkaa talteen: Juhlanjärjestäjän vinkit

Kaneli & Sokeri -lehti on myynnissä ke 26.4. alkaen Lehtipisteissä. Tiesitkö, että pääset kätevästi lukemaan uusimman Kaneli & Sokeri -lehden myös digitaalisena versiona osoitteesta:

https://luettavaa.a-lehdet.fi/lue/maku-kaneli-sokeri

Maksuttomista lisäpalveluistamme suosittelemme erityisesti seuraavia: Maku.fi-verkkosivuiltamme kannattaa bongata 5 herkullista ruoka- ja leivontablogia ja yli 8 200 reseptiä.

 

Herkullisia lukuhetkiä ja leipomisen iloa!

 

Psst! Oletko jo tilannut sähköpostiisi Maku-uutiskirjeen? Jos et, se kannattaa tehdä nyt! Uutiskirjeen tilaus onnistuu tästä linkistä.

Viikon suosikki: mehevä persikka-rahkapiirakka

persikka-rahkapiirakka.jpg

Tuleeko sinullekin keväällä rahkaleivonnaisten himo? Tässä lukijamme Marikan kehittelemässä, ihan herkuimmassa rahkapiirakassa on murea pohja, pehmeä persikkatäyte ja ripaus kookosta. 

Keväisellä persikka-rahkapiirakan reseptillä valmistuu kerralla koko muhkea pellillinen, joka sopii loistavasti isommallekin porukalle. Oransseilla persikkaviipaleilla koristautunut kaveri olisi varmasti toivottu vieras pääsiäisen kahvihetkille. Samaa mieltä ovat makulaiset, jotka kommentoivat ohjetta näin: "Ihanan klassinen!" ja "Nyt on leivottu pääsiäiseksi!". Liity joukkoon ja leivo sinäkin!

 

Psst! Kurkkaa lisää pääsiäisherkkuja täältä:

Mikan mehukas persikka-rahkatorttu

3 x juustokakku, jota leivotaan tänä pääsiäisenä

3 x pääsiäisen trendikkäin jälkkäri

Näin onnistut pashan teossa

3 x mehevä uunilohi

uunilohi.jpg

Uunilohi on ihanaa aina, mutta kuorrutettuna se on vieläkin parempaa! Katso täältä vinkit uunilohen kypsennykseen ja nappaa sitten alta talteen kolme reseptiä mehevimpään päällystettyyn uuniloheen ikinä. Nämä kalakaverit eivät selittelyjä kaipaisi, sillä pelkät kuvatkin saavat veden herahtamaan kielelle.

  1. Ranskankermakuorrute ja pussillinen kasviksia. Perinneruokaa prkl -blogin Mika kuorrutti uunilohen ranskankermalla ja ripotteli päälle rouskuvia auringonkukansiemeniä sekä kourallisen basilikaa. Ihanat kasvikset kypsyvät siinä sivussa, joten koko ateria tulee kerralla valmiiksi arjen kiireisiin.
  2. Astetta pirtsakampi appelsiinikala. Lohi voi hyvinkin olla raikas, kun vain kuorrutat sen appelsiiniviipaleilla. Pirteän maun lisäksi lohesta tulee tällä setillä tosi kaunis ja lopuksi päälle ropsautetut pekaanipähkinät tuovat komboon oman twistinsä.
  3. Rapein kuorrute ikinä ja puristus sitruunasta. Pöydälle unohtuneet ruislimppuviipaleet pelastautuvat siemenien kanssa rouskuvaksi uunilohen kuorrutteeksi. Lohi saa kuorrutteesta mukavaa tekstuuria ja peiton, jonka alla pysytellä mehevänä. Työnnä samalla kertaa uuniin myös perunat, niin säästyt kattilan tiskaamiselta.

Psst! Kaipaatko lisää arjen oivalluksia? No Maku-lehden uutiskirjeestä niitä löytyy! Tilaa se nyt tästä ihan ilmaiseksi ja kirje kolahtaa sähköpostiisi joka torstai.

3 x pääsiäisen trendikkäin jälkiruoka

pääsiäinen jälkiruoka.jpg

Mämmit ja pashat voi tarjota myös raikkaasti! Ota tästä talteen pääsiäisesesi kolme klassikkojälkkäriä, jotka on tuunattu trendikkääseen muotoon. Fiilistele pääsiäistä jo tänä viikonloppuna ja kokeile lempparisi. Sehän on täydellinen syy ostaa vähän pääsiäismunia annosten koristeeksi...

  1. Pashan maut raikkaassa paketissa. Jos perinteikäs pasha tuntuu liian tuhdilta tavaralta, nappaa siitä kuitenkin rahkan maku pashahenkiseen jälkkäriin. Tässä söpössä kerrosherkussa maistuvat pirteä sitruunarahka, aprikoosit ja sitruslikööri. Koristeluun on napattu tietenkin karkkihyllyn värikkäimmät rakeeet.
  2. Mämmi, joka maistuu kaikille. Vaikka juhlapöydästä löytyisi mämmin vastustajia, älä kuuntele, vaan kääntele tummanpuhuva kansallisherkkumme limetillä maustettuun viileään jäädykkeeseen. Kuuden raaka-aineen mämmi-semifreddo on kätevä valmistaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
  3. Kun haluat päästä helpolla. Kirpsakkaa hedelmämehua, sokeria ja kermaa. Näistä aineksista valmistettu posset on kuin taikatemppu, sillä kerma hyytyy hapon vaikutuksesta täydellisen silkkiseksi herkuksi. Jos et ole vielä kokeillut, niin nyt on aika! Veriappelsiinien puuttuminen ei ole syy hylätä tätä herkkua, sillä myös sitruuna ja limetti taikovat kermasta lusikoitavan herkkupalan.

 

Psst! Lisää makeaa pääsiäiseksi? Lue myös nämä:

Näin onnistut pashan teossa

Pääsiäisleivonnaiset-teemasivu

Näytä lisää