valmistujaiset_2JPG_pieni.jpg

valmistujaiset_3_pieni.jpg

valmistujaiset_4_pieni.jpg

valmistujaiset_5_pieni.jpg

valmistujaiset_6_pieni.jpg

valmistujaiset_7_pieni.jpg

Tällaisissa tunnelmissa on vietetty muutama viime päivä, sillä huomenna juhlin ystävieni ja sukulaisteni kanssa minun valmistumistani! Luvassa on paljon herkuttelua, kuohuvaa, todistuksella brassailua ja tietysti illalla vielä kaupungilla juhlistamista. Olen tosi onnellinen siitä, että minulla on ollut hyvin aikaa tehdä kaikki haluamani juhliin, ja äidin kanssa ollaan itse tehty kaikki tarjottavat. Äiti keskittyi enemmän suolaiseen puoleen, minä makeaan.

Juhliin valmistautumista ei voi aloittaa liian aikaisin ellei ole valmis pakastamaan monia leivonnaisia. Minä tein sellaisen ratkaisun, että leivoin alkuviikosta vain browniet ja laitoin ne pakkaseen, koska ne kestävät hyvin pakastamista ja sulavat myös melko nopeasti. Kaiken muun valmistin tässä päivää-paria ennen juhlia, joten kiirettä on pitänyt. Olen mm. paistanut n. 120 macaron-kuorta (jotka jäivät hieman röpeläisiksi mutta aivan sama!), raastanut kuuden sitruunan kuoren ja puristanut niistä mehun, vatkannut 8 dl kermavaahtoa, liottanut 9 kpl liivatelehtiä ja vaihtanut suunnitelmia kakun suhteen vasta kakun kuorrutusvaiheessa... 

Eiköhän kaikki hyvin vielä mene loppumetreillä, toivottavasti saadaan nauttia huomenna kivasta säästä! Linkkailkaa muutkin valmistuneet valmistujaispostauksianne, katsoisin mielelläni minkälaisia tarjottavia muilla on ollut.