tiramisukakku_1.jpg

Täällä ollaan vielä selvästi Italia-tunnelmissa, sillä reissulla maisteltu tiramisu on jäänyt kummittelemaan mieleeni. Eilen vietettiin kansainvälistä naistenpäivää, ja sitä edellisenä päivänä pikkusiskoni syntymäpäiviä, joten kehittelin tiramisun pohjalta unelmankevyen tiramisu-kakun. Suklainen kääretorttupohja sopii hyvin kakun pohjaksi, ja se on helppo valmistaa uuninpellillä ja leikata sopivankokoisiksi ja -muotoisiksi paloiksi. Kakku täytetään tietysti mascarponekermalla, ja kostutus tehdään kätevästi kahviliköörijuomalla.

tiramisukakku_2.jpg

tiramisukakku_3.jpg

Sain aivan sattumalta ja sopivasti Baileysin uuden Iced Coffee Mocha -juoman testiin, ja halusin kostuttaa kakun uutuusjuomalla. Kostutus onnistui täydellisesti! Korvaavana kostukkeena voi käyttää mitä tahansa kahvilikööriä tai itse keitetyn kahvin ja vaikka amareton yhdistelmää. Baileysin Mocha-juomalla tehty kostutus oli sopivan hennon makuinen, ei liian kahvinen tai vahva.

tiramisukakku_4.jpg

tiramisukakku_5.jpg