Ajattelin tällä kertaa tulla pikaisesti kirjoittelemaan leivontablogeista, tarkemmin sanottuna ulkomaisista leivontablogeista. Seuraan paljon suomalaisiakin, ja meillä on täällä kotimaassa asiat aika mainiolla tolalla leivontablogien osalta (sienä sateella vai miten se meni!). Ulkomaisissa leivontablogeissa vaan on se hieno puoli, että niitä lukiessa pääsee seuraamaan jotakin itselle vieraampaa ruokakulttuuria ja samalla täydentämään englannin- tai ruotsinkielistä leivontasanastoa.

Tässä tulevat omat pitkäaikaisimmat suosikkini, joita olen seurannut jo hetken aikaa ja joihin olen muodostanut oikein syvän kiintymyksenkin. Tykkään eniten makeisiin leivonnaisiin, piiraisiin ja klassikoihin keskittyvistä leivontablogeista, ja kakkublogit jätän kakkujen koristelusta enemmän tietäville. Suuret, laadukkaat kuvat ovat plussaa, samoin raikas ja söpö ulkoasu.

callmecupcake.jpg

lindalomelino.jpg

Kuva: Linda Lomelino

Call Me Cupcake on tunnetun ruotsalaisen Linda Lomelinon käsialaa, ja minulla on vain yksi sana: valokuvat. Käykääpä naisen blogissa ja tehkää kuten minä: viettäkää pitkä tovi kuvia selaillen ja huokaillen kaikille niille superkorkeille kakuille, viireille ja kukkasille. Lomelinon bravuuri on amerikkalaistyylinen, korkea täytekakku, ja hänen ohjeitaan testanneina voin suositella. Itse tosin jätän kakut aina käytännölisyyssyistä puolet matalammiksi, mutta kai sitä joskus pitää repäistä Linda Lomelinon tyyliin. Blogissa on kakkujen lisäksi cupcakeja (kuten nimi antaa ymmärtää), piiraita ja oikeastaan kaikkea mahdollista makeaa. Ja niin kauhean nättiä.

themessybaker.jpg

The Messy Baker, mikä ihana blogin nimi. Baltimoressa asuva Jennie kirjoittelee lähinnä amerikkalaisista herkuista: jätticookieista, funfetti-blondieista ja amerikkalaisia pannareita. Olen jo kauan halunnut kokeilla jättimäisiä snickerdoodle-keksejä, kuinka hyviltä voivat keksit näyttää! Mukana on kuitenkin myös paljon terveellisiä, aamiaiselle soveltuvia leivonnaisia ja lisäksi myös joitakin suolaisia leivonnaisia ja ruokaohjeita.

Malted-Milk-Funfetti-Blondies.png

Kuva: The Messy Baker

cakeletsanddoilies.jpg

Vähän harvemmin päivittyvä Cakelets and Doilies on vain niin maailman ihanin blogi! Australialaisella Bellellä ja minulla on todella samanlainen maku leivonnaisissa: paljon sitrushedelmiä, mantelia, tuorejuustoa ja tuoreita marjoja. Blogissa on vaikeustasoltaan monenlaisia leivonnaisia aivan yksinkertaisista kakuista upeisiin ja haastaviin entrement-leivonnaisiin. Joka kerta, kun blogi on päivittynyt, luen sen aivan ensimmäisten joukossa ja mitä todennäköisimmin joudun lisäämään taas yhden reseptin kokeiltavien listalle...

passionfruittart1.JPG

passionfruittart2.JPG

Kuvat: Cakelets and Doilies

joythebaker.jpg

Joy the Baker on todella suosittu ja tunnettu leivontablogi, eikä syyttä. Postaustahti on huima, ja Joy on todella lahjakas kirjoittaja. Välillä tulee naureskeltua oikein ääneen blogia lukiessa, mikä on tietysti aina plussaa myöskin leivontablogien kanssa. Blogissa on suolaisten ja makeiden, lähinnä amerikkalaisten herkkujen ohjeita mutta myös höpinää ruoasta, bloggaamisesta ja vähän aiheen sivustakin. Kannattaa muuten lukea blogista ihanan sarkastinen juttu nimeltä "How to be the best food blogger of all".

Näyttökuva 2014-09-28 kohteessa 21.04.42.png

Kuva: Joy the Bakerin leivonta-arkistosta

smittenkitchen.jpg

Jo vuosia pystyssä ollut Smitten kitchen on varsinainen reseptiarkistojen kuningatar: käännyn blogin puoleen aina, kun tarvitsen hyvän reseptin hyvään kakkuun, kekseihin, pannareihin, piirakoihin... tai no, oikeastaan ihan mihinkä tahansa! Smitten kitchenin kirjoittajalla on jotenkin todella tunnistettava kuvaustyyli: tumma tausta ja hillityt värit. Lisäksi lähes kaikissa ohjeissa on hyvin välivaihekuvia, mikä helpottaa varsinkin aloittelevaa leipuria. Voi kun itsekin jaksaisi/uskaltaisi ottaa kameran keittiöön leivontasessioiden ja pöllyävän jauhon keskelle... 

3703183186_956405d4f3.jpg

 

Kuva: Smitten kitchen

sugaryandbuttery.jpg

Sugary & Buttery -blogi on kyllä varsinainen löytö! Voisin leipoa aivan jokaisen asian, mikä blogiin ilmestyy. Melinan kuvaus- ja koristelutyyli on todella omintakeinen ja tunnistettavissa oleva, jotenkin ihanan puhdas ja selkeälinjainen. Suosittelen kurkkaaman blogista kakkuohjeet ja erityisesti tämän söpön banaani-kookoskakun. 

sugary-and-buttery-honey-cake-with-coconut-and-honey-cream-cheese-frosting-healthy-2-2-2.jpg

sugary-and-buttery-strawberry-milkshake-cake-3-21.jpg

Kuvat: Sugary & Buttery

Löytyikö teille uusia suosikkeja tätä kautta? Entä mitä ulkomaisia leivontablogeja siellä luetaan?