IMG_8619.JPG

Nyt puhutaan pannareista, ei ohuista suomalaistyylisistä lätyistä. Pannareista (pancakes) jotka ovat jenkkityylisesti naurettavan paksuja ja tarjoillaan aamiaisella tai brunssilla vaahterasiirapin, marjojen ja ehkäpä kermavaahdon kanssa.  

Pannareiden onnistumisessa tärkeintä on mielestäni tarpeeksi paksu taikina (=paksut letut) ja maltillinen paisto. Lisäksi tarvitaan oikeat nostatusaineet, eli leivinjauhetta ja ruokasoodaa. Älkää kysykö minulta, miksi molempia tarvitaan, mutta näin olen saanut parhaimman lopputuloksen. 

pannarit.jpg

Parhaimmat pannarit valmistuvat mielestäni alla olevalla perusreseptillä, jonka olen kehitellyt sopivaksi noin vuoden ja usean letunpaiston aikana. Perusreseptiin tykkään eniten lisätä pensasmustikoita: ne eivät leviä sotkuisesti kuten vaikka tavalliset pakastemustikat ja ne näyttävät mahdottoman kivoilta paksujen pannareiden seassa. Kun paistat pannareita, käännä toisin päin nopealla liikkeellä kun pinnalle ilmestyvät ensimmäiset kuplat. Tämän jälkeen paistoaika on enää n. minuutti, koska pannareista ei haluta kuivan ylipaistuneita. Pidä levy koko ajan noin keskilämmöllä ja lisää öljyä/voita paistamisen kuluessa, saatat joutua hakemaan sopivaa lämpötilaa oman lietesi kanssa. Pannareita kannattaa paistaa n. 3 kerrallaan, jolloin niistä saa tehtyä sopivan isoja ja niitä on tilaa käännellä pannulla.

Kivoja pannarinpaistohetkiä ja ihanaa viikonloppua! <3