image.jpg

image.jpg

Kävinpä syyslomallani ensimmäistä kertaa (!) Tallinnassa, ja koska reissu oli melko suunnittelematon ja varasimme sekä laivaliput ja hotellin edellisenä iltana, ei tullut tutkiskeltua mitään Tallinnan kahviloita tai ruokapaikkoja etukäteen. Välillä onkin ihan kiva mennä ulkomaille ilman minkäänlaista suoritusstressiä, kun mukana ei ole järjettömän pitkää listaa eri paikoista, joissa pitäisi käydä.

Hotellimme oli vanhassa kaupungissa, joten siellä tuli miniloman aikana pyörittyä eniten. Törmättiin kuitenkin Chocolats de Pierre (The Pierre Chocolaterie) -nimiseen kahvilaan yhdellä sisäpihalla vanhassa kaupungissa, ja muistin kuulleeni tai lukeneeni kahvilasta joskus aikaisemmin. Sisällä ei saanut kuvata, mutta paikka oli supertunnelmallinen ja persoonallisen näköinen. Kahville ei jääty, vaan iskin silmäni heti vittiinin käsintehtyihin suklaisiin.

Otin kahdeksan (isokokoista) konvehtia ja puurasian, ja hintaa setille tuli n. 30 euroa. Kallista mutta täysin sen arvoista, jos on ollenkaan suklaaihmisiä! Valitsin konvehdeista samppanjan, morello-kirsikan, toscan, karamellin ja marsipaanin ja jonkun oikein supersuklaisen. Suosittelen nauttimaan näitä yhden tai kaksi kerrallaan vaikka makean kuoharin kanssa. Minunlainenkaan sokerihiiri ei pysty syömään näitä kerralla enempää, ja kaikkia ei ole vieläkään syöty. Ihan täydellinen lahjaidea, jos aikoo piipahtaa Tallinnassa!

image.jpg

image.jpg

Tallinna yllätti ensikertalaisen muutenkin positiivisesti. Turistit eivät olletkaan kaikki suomalaisia - oli etelä-eurooppalaisia, ruotsalaisia ja brittejä ihan yhtä lailla. Hyviä ravintoloita ja kahviloita riittää syrjemmällä kuulemma vaikka kuinka paljon, kun lähtee turistikeskuksesta hieman poispäin. Minulle saa antaa vinkkejä seuraavaa Tallinnan-matkaa varten, koska viimeiseksi ei tämä eka visiitti jäänyt!