sitruunajuustokakku_1.jpg

sitruunajuustokakku_4.jpg

Tänä viikonloppuna emännöin Oulussa asuvan pikkusiskoni syntymäpäiviä minun 29-neliöisessä yksiössäni, ja kyllä meitä ainakin 15 tänne mahtui sulassa sovussa. Minulla oli sopivan rento viikonloppu ja ehdin keskittyä leipomiseen oikein kunnolla: tein lauantain päiväkahvitteluille synttärikakun ja illaksi sekä vaaleanpunaisia popcorneja ja mustikkakuppikakkuja (ohje tulossa myöhemmin). Lisäksi illalla tarjolla oli juustoa, hedelmiä, suolakeksejä, limoncello-drinkkejä ja patonkia levitteineen. 

Syntymäpäiväkakun suhteen pikkusiskolla ei ollut kovin tarkkoja toiveita: kakku saisi kuulemma olla joko suklainen tai märkä (?!). Märän tulkitsin hyydytettynä juustokakkuna ja lisätoiveena sain jonkin kirpeän maun. Sitruuna toimii aina, joten tein aika tavallista hyydytettyä sitruunajuustokakkua. Pienenä erikoisuutena tässä juustokakussa on valkosuklainen paistettu pohja ainaisen Digestive-pohjan sijasta. Tein ohjeen päästäni, joten pohjasta tuli hieman odotettua paksumpi 20-senttiselle vuoalle tehtynä. Puolitin pohjan määrät tähän ohjeeseen, jotta pohjasta tulisi hieman sopivampi juustokakkuun.

Kakku ei ole kovinkaan makea, ja sitruunaa on lisätty kakkuun kolmessa eri muodossa: lemon curdina, sitruunamehuna ja sitruunan kuoriraasteena. Makea pohja on todellakin kivaa vaihtelua keksipohjalle, joka tosin toimii aina yhtä hyvin sekin.

sitruunajuustokakku_3.jpg

sitruunajuustokakku_2.jpg

sarianne24_mv.jpg

Ei sitä usein pääse samaan kuvaan Victoria's Secretin mal-... eikun pikkusiskon kanssa! Kuten kuvasta näkyy, meissä ei ole ulkonäöllisesti juuri mitään samaa pari vuotta nuoremman siskon kanssa. On meissä silti paljon samaakin: meidät molemmat kuulemma tunnistaa äänestä (sen korkeudesta vai voimakkuudesta, sitä en osaa sanoa) ja ollaan molemmat hyvän ruoan ja juoman ystäviä. Pikkusisko on tosin enemmän kunnostatunut ruoanlaitossa kuin leivonnassa ja on yleensä enemmän kaikkien suolaisten herkkujen perään.