rusettikuppikakut_1.jpg

Tänä viikonloppuna minulta tilattiin kuppikakkuja vauvakutsuille, ja sain vapaat kädet toteutukseen. Ainut toive oli tyttömäisen pinkki ulkomuoto, ja aika överityttömäiset leivokset teinkin! 

Tällä pitkään käytössäni olleella muffiniohjeella tulee täydellinen pohja kuppikakulle: taikina on kuohkea ja kohoaa uunissa tasaisesti. Liian täyteen muffinivuoan koloja ei saa täyttää, koska taikina kohoaa paljon paistamisen aikana. Tykkään rikkoa kuppikakkujen makeutta sitruunan maulla, ja sitruunaa on sekä taikinassa että kuorrutteessa.

Lempparityllani Wiltonin 2D pääsi taas käyttöön, kun tein ruusupurotukset (aloita pursottaminen kuppikakun keskeltä, ei reunoilta!), ja tyttömäisyyden viimeisteli silikonimuoteilla tehdyt sokerimassarusetit. Silikonimuotti on tosi kätevä väline leipurille, joka ei ole niin kätevä käsistään, vaikka näin pieniä rusetteja tuskin kovin taitavakaan sokerileipuri saisi aikaan.

 

rusettikuppikakut_3.jpg

rusettikuppikakut_.5.jpg

rusettikuppikakut_4.jpg

rusettikuppikakut_2.jpg