sitruunatuorejuustokeksit_5.jpg

Olen sanonut tämän jo aivan naurettavan monta kertaa, mutta rakastan sitruunaa, ihan kaikessa. Lemppareitani sitruunan makuisista asioista ovat sitruunajuustokakku, sitruunakeksit, sitruunakuppikakut, lemon curd, sitruunajäätelö, sitruunapasta, sitruunajogurtti... Listaa ei varmastikaan tarvitse jatkaa, mutta leipoessakin voisin laittaa sitruunankuoriraastetta melkein mihin vain.

Seurasin alkusyksystä mielenkiinnolla, kun muutamat bloggaajat osallistuivat Valion sitruunavoin tuotekehitykseen. Mietin jo tuolloin, että voiko minulle paremmin sopivaa tuotetta ollakaan: sitruunalla maustettu voi. Sainkin Valiolta tässä vähän aikaa sitten kotiin uutuustuotteita maistettavaksi, ja paketissa oli ilokseni mukana myös kyseinen sitruunavoi. Aloin heti miettiä, mitä kaikkea ihanaa voisin siitä leipoa, ja Foodgawkerissa selailun jälkeen törmäsin söpön näköisiin sitruunaisiin tuorejuustokekseihin. Kuvista päättelin, että kyseessä ovat pikkuisen tavallisia keksejä pehmeämmät herkut, ja osuin oikeaan. Keksien koostumus on kuin muffinien ja keksien välimaastosta, ja ulkonäkökin on sympaattisen röpeliäinen. Tuorejuusto keksitaikinassa on minulle aivan uusi asia, mutta tykkäsin kovasti. Rakenne on murea ja kostea, juuri täydellinen hyvän kahvin tai teen kanssa nautittavaksi.

sitruunatuorejuustokeksit_1.jpg

Alkuperäisessä ohjeessa ei tietenkään käytetä sitruunavoita, mutta itse halusin testata miten vahvan sitruunan maun saa pelkkää voita käyttämällä. Yllätyin todella, miten selkeä sitruunan tuoksu ja maku voista tuli! Todellisena sitruunahulluna halusin vielä kuorrutteeseen hieman sitruunan kuorta, mutta periaatteessa lisäsitruunaa ei tarvitsisi. Tietysti on helppo käyttää sitruunan kuorta ja sitruunan mehua, mutta tiedän monien välttelevän sitruunankuoriraasteen käyttämistä ruoanlaitossa myrkkyjen pelossa. 

Ohje on otettu täältä ja muuteltu järkevämmäksi desimitoille. Sain Valiolta tuotepaketin mukana sitruunavoita maistettavaksi, sen kummemmasta yhteistyöstä ei ole kyse. : )

sitruunatuorejuustokeksit_3.jpg

sitruunatuorejuustokeksit_2.jpg