pannukakku-1.jpg

Pannukakku saattaa kuulostaa todella yllättävältä postausaiheelta, ja jokainen varmaan tietää suunnilleen miten pannukakkua tehdään: maitoa, munia, vehnäjauhoja, kenties sokeria ja sulatettua voita tai öljyä sekoitetaan, annetaan turvota, kaadetaan pellille ja paistetaan uunissa lämpötilassa x, ajan y verran. 

Minä ainakin olen pannukakun yksinkertaisuudesta huolimatta tehnyt monta kertaa todella huonoa pannukakkua: litteää, keskeltä raakaa tai mautonta pannukakkua ei kukaan halua syödä (vaikka hillomäärällä voi aina vähän kompensoida). Pannukakusta on todellisuudessa tosi montaa erilaista ohjetta liikkeellä, ja varsinkin maidon ja vehnäjauhojen suhde sekä voin määrä taikinassa vaihtelevat. Jotkut eivät myöskään lisää taikinaan yhtään sokeria, mutta itse tykkään laittaa n. ruokalusikallisen sokeria joukkoon.

pannukakku_2.jpg

Olen löytänyt jokin aikaa sitten hyvän ohjeen, jonka pariin palaan aina harharetkien jälkeen. Tällä ohjeella tulee mielestäni parasta pannukakkua: sellaista joka kohoilee uunissa muttei hillittömästi ja maistuu sopivan makealta ja voiselta. Tykkään laittaa tähänkin vaniljaa, koska se nyt sopii melkein kaikkeen. Ohje on alunperin ehkä Hellapoliisilta, mutta olen muokannut sitä pienehkölle uuninpellille sopivammaksi.

Miten tykkäätte muuten syödä pannukakkunne? Minä laitan aina vain hilloa, mutta jotkut tykkäävät lisäksi vielä jäätelöstä ja/tai kermavaahdosta. Jotkut laittavat päälle kuulemma vain voita ja sokeria... 

pannukakku_3.jpg