paistettu_sitruunajuustokakku_1.jpg

Tämä äitienpäiväksi tekemäni paistettu sitruunajuustokakku on hetkeen paras tekemäni herkku, ja halusin päästä äkkiä pistämään ohjetta jakoon muuttokiireistä huolimatta! Olemme muuttaneet uuteen kotiin, ja halusin testata uuden keittiön ja uunin toimivuutta jollakin helpolla ohjeella, johon ei tarvita kummallisia välineitä ja jonka paistaminen on helppoa. Päädyin mihinkäs muuhunkaan kuin Nutella-juustokakkuun ja tein siitä sitruunaisen ja ihanan kirpeän version.

Kaikki välineet löytyivät keittiöstä (veitsä lukuunottamatta, onneksi myös saksilla saa sitruunan halki), ja kakusta tuli oikein mainio. Tuorejuuston ja ranskankerman täyteläisyys sekä sitruunan kirpeys ja pirtsakkuus sopivat ihanasti yhteen, ja Nutella-juustokakusta muistuttavat kierteet tein lemon curdilla. Ota talteen kevään helpoin ja herkullisin juustokakkuohje ja kerro, mitä tykkäsit!

paistettu_sitruunajuustokakku_5.jpg

paistettu_sitruunajuustokakku_3.jpg

paistettu_sitruunajuustokakku_4.jpg

paistettu_sitruunajuustokakku_2.jpg

Muista käyttää luomusitruunaa, jotta saat mahdollisimman vahvan sitruunan maun ja jotta vältät turhat lisäaineet kakussasi!