vaniljatanko_4.jpg

Nyt sain Dr. Oetkeriltä niin mahtavan tuotteen testiin etten voi jättää mainitsematta. Kyseessä on aitoa vaniljatankoa sisältävä vaniljamylly, joka toimii samalla periaatteella kuin vaikka pippuri- tai suolamylly! Muistelisin törmänneeni vaniljamyllyyn joskus aikaisemmin Eevan blogissa, mutta sen jälkeen olen unohtanut tuotteen olemassaolon kokonaan.

Sain nyt vaniljamyllyn testiin ja yllätyin kovasti siitä, miten vahva aromi myllystä raastetussa vaniljassa on. Lisäksi myllyssä on säätömahdollisuus, jonka avulla vaniljatangoista saa joko hienoa vaniljaa tai vähän karkeampaa vaniljarouhetta. Mylly on tosi kätevä: 1/2 tl jauhettua vaniljaa vastaa yhtä halkaistua vaniljatankoa. Vaniljamyllyn hinta on 7,5 euroa, ja nopeasti arvioituna mylly tulee ehdottomasti halvemmaksi kuin erillisten vaniljatankojen ostaminen - vaniljatangoilla kun on helposti hintaa toista euroa per tanko. 

vaniljatanko_2.jpg

vaniljatanko_3.jpg

En varmasti korvaa kokonaan vaniljatankoja myllyllä, koska minusta vaniljatangon halkaiseminen ja pienten siementen kaapiminen on kauhean ihanaa, mutta mylly helpottaa vaniljaisten herkkujen leipomista ihan älyttömästi!

vaniljamylly_1.jpg

Tuote on saatu lahjaksi blogin kautta.