suklaavaahtokarkit_2.jpg

suklaavaahtokarkit_3.jpg

Kammosin kauan vaahtokarkkien tekemistä, koska minulla oli kauan joku inhotus sokeriliemen ja lämpömittarin kanssa temppuiluun. Rohkaisin itseni kuitenkin jokin aikaa sitten ja tein alusta asti itse vaniljavaahtokarkkeja. Kokemus ei ollut todellakaan niin kammottava kuin olin ajatellut, päinvastoin! Tykkään eniten vaniljavaahtokarkeista, mutta olen halunnut aina kokeilla myös suklaavaahtokarkkien tekemistä.

Sopivaa ohjetta ei löytynyt netistä niin helposti kuin olisi voinut kuvitella, joten jouduin soveltamaan vanhan hyväksi todetun ohjeen pohjalta. Sekoitin perusvaahtokarkkimassaan sulatettua suklaata, mutta koska väri ja maku oli vielä hieman valju, lisäsin vähän tummaa kaakaojauhetta joukkoon. Viimeistelin vaahtokarkit vielä kunnon kerroksella kaakaojauhetta, ja lopputulos oli paljolti odotusten mukainen. 

Täytyy silti sanoa, että olen edelleenkin vaniljavaahtokarkkien kannalla, mutta suklaaversiot sopivat mainiosti esimerkiksi kuuman kaakaon sekaan tai kahvin kaveriksi. Itse tehdyt suklaavaahtokarkit olisivat varmasti myös kiva joululahja suklaan ystävälle!

suklaavaahtokarkit_4.jpg

suklaavaahtokarkit_1.jpg