raparperimurupiirakka_1.jpg

Joka kevät yllätyn siitä, että raparpereja saa jo kaupasta - niin myös tänä vuonna. En tiedä, kuinka kauan raparperit ovat jo notkuneet kauppojen hyllyillä, mutta itse tein kevään ensimmäisen raparperipiirakan helatorstain kunniaksi. Päädyin tekemään raparperipiirakan taas hieman eri tavalla, tällä kertaa amerikkalaiseen tyyliin. Tein syvän piirakan, jonka täytteessä on tietysti reilusti raparperia ja mausteena kanelia sekä muskottia. Kanneksi piirakan päälle tuli murukerros, jonka alla raparperitäyte kypsyy uunissa meheväksi. Piirakka on yllättävän helppo valmistaa ja sisältää vain muutamia raaka-aineita. Tarjoilin piirakan hyvän vaniljajäätelön kanssa, sillä kirpeä piirakka kaipaa jotakin makeaa seurakseen.

raparperimurupiirakka_2.jpg

raparperimurupiirakka_3.jpg

raparperimurupiirakka_4.jpg

Oletteko jo leiponeet raparperista? Tämä Maku-lehden suosikkiohje on yksi lemppareistani. Olen lähipäivinä myös ihastellut Instagramin feedissä raparperista tehtyjä upeita chevron-kuvioisia piirakoita. Jos riittää sorminäppäryyttä ja värisilmää, kokeilkaa ihmeessä! 

raparperi_chevron.jpg