kaksivärinen_mustikkajuustokakku_5.jpg

Kylläpäs nyt mustikka- ja juustokakkuohjeita pukkaa, kummatkin ovat ilmeisesti kovasti mieleeni tällä hetkellä! Viikonloppuna pääsin taas leipomaan vähän isommalla volyymilla, kun tein kaksi isoa hyydytettävää juustokakkua pikkusiskoni kaverin valmistujaisiin. Halusin kokeilla jotain ihan uutta, mikä on tietty aina riski kun leipoo jollekin muulle kuin itselleen, mutta hyydytettyjä juustokakkuja on tosi helppo varioida.

Olin nähnyt yhdellä instagram-käyttäjällä (@tomitalvio) kivoja kakkukuvia, ja yhdessä juustokakussa oli kivasti eriväriset kakkupuoliskot. Hyydytetyissä juustokakuissa on useinkin nähty erivärisiä kerroksia, mutta vertikaalisesti kaksivärinen kakku oli minulle uusi juttu. Mun on muuten älyttömän vaikea löytää kuvaavaa termiä tämän kakun kaksivärisyydelle. Vertikaalisesti, keskeltä, puoliksi kaksivärinen?! 

kaksivärinen_mustikkajuustokakku_6.jpgAskartelin vuoan keskelle sopivan kokoisen pahvipalan, joka jakaa kakun puoliksi. Oma pahvini oli hieman venkuralla, mikä tietysti vaikuttaa lopputuloksen siisteyteen...

kaksivärinen_mustikkajuustokakku_3.jpg

Kun vaalea täyte on hyytynyt, pahvi poistetaan ja viereen kaadetaan tummempi täyte. Jos täytteet on mitattu tarkkaan, niiden pitäisi asettua suunnilleen samalle tasolle. 

kaksivärinen_mustikkajuustokakku_4.jpg

kaksivärinen_mustikkajuustokakku_1.jpg

Tästä kuvasta huomaa, että vaalea täyte oli himpun verran korkeampi varsinkin reunoilta kuin tummempi täyte, minkä vuoksi kiillekerros on ohuempi sen päällä. Myös keskikohdan käsittely kaipaisi hieman tarkkuutta, mutta toisaalta pinnalle tuleva kiille pelastaa paljon!

jennin_valmistujaiskakut_1.jpg

Yläpuolella kuva vielä juhliin lähteneistä kakuista, mansikka-limejuustokakun ohjeen julkaisin viime viikolla.