ansari_6.jpg

ansari_1.jpg

Ajattelin vinkata tamperelaisille ja Tampereella vieraileville kahvilasta, josta monikaan ei välttämättä ole kuullut!

Yhden tutun kanssa tuli vähän aikaa sitten puheeksi tamperelaiset kahvilat, ja tuttu kysyi olenko koskaan käynyt Lapinniemen Ansari-nimisessä kahvilassa. En ollut koskaan kuullutkaan paikasta, ja ihan jo senkin takia mielenkiintoni heräsi. Luulin tuntevani tamperelaisen kahvilatarjonnan kuin omat taskuni, ja jossakin tuolla oli vielä minulta korkkaamaton helmi! Kahvila löytyi helposti Lapinniemen kylpylän nurkilta (Lapinniemenranta 6), ja kahvilarakennus on ihastuttava vanha kasvihuone. Ennen rakennuksessa on ollut kuulemma Pub Vinyyli -niminen paikka, jossa en myöskään ole koskaan käynyt. Tuo Lapinniemi-Käpylä-akseli on minulle hieman vieras, ja tuolla päin Tamperetta tulee käytyä lähinnä vain kesäisin Rauhaniemen uimarannalla. 

Valitsimme nätin aurinkoisen sunnuntaipäivän Ansari-visiitimme ajankohdaksi, mutta olimme molemmat sen verran täynnä itse leivottua pullaa, että päädyimme maistelemaan vain kahvia (tummapaahtoista cappuccinoa). Aion ehdottomasti tehdä uuden visiitin Ansariin niin, että pääsen maistelemaan kakkuja tai suolaisia leivonnaisia, joita molempia oli vitriinit aivan pullollaan. Kiva idea oli mielestäni esimerkiksi neljän erilaisen minileivonnaisen yhdistelmä, joka mahdollistaa monen pienen herkun maistelun. Ihanan näköisiä juustokakkuja oli montaa eri sorttia, joten kehotan juustokakun ystäviä tarkastamaan tarjonnan. Suolaisista tarjolla oli quesadillan ja focaccian näköisiä reilun kokoisia leivonnaisia, jotka näyttivät myöskin kokeilemisen arvoisilta.

ansari_7.jpg

ansari_5.jpg

ansari_4.jpg

ansari_2.jpg

ansari_3.jpg

ansari_9.jpg

Ansarissa myydään myös paikan tyyliin sopivaa sisustustavaraa ja esimerkiksi herkkunäkkileipää. Paikasta saa myös lounasta - tänään tarjolla oli lohikeittoa kymmenellä eurolla. Voisin kuvitella, että kahvila on aivan supertunnelmallinen esimerkiksi pimeänä talvi-iltana. Uusintavisiitti tehdään varmasti! Ovatko muut tamperelaiset kuulleet ennen Ansarista?