puolukka_suolakinuskikakku_1.jpg

Ihanaa, puolukat ovat täällä! Älkää ihmeessä väheksykö puolukan käyttömahdollisuuksia: tuosta kirpsakasta marjasta voi tehdä visparin lisäksi puolukkamehua, jäädykettä, puolukka-toscapiirakkaa sekä vaikka puolukkajuustokakkua. Puolukka sopii mitä parhaiten kinuskin kanssa, ja kehittelin unelmankevyen juustokakun, jossa yhdistyvät makeus, puolukan kirpeys sekä kinuskin suolaisuus. En ollut aikaisemmin tajunnut, että itse keitettyä voi myös hyydyttää liivatteella - miksipä ei! Käytän yleensä juustokakuissani niin vähän liivatetta kuin mahdollista, joten tämäkin kakku on rakenteeltaan ennemmin pehmeää kuin jämäkkää. Liivatteen määrää voi tietysti aina itse lisätä.

puolukka_suolakinuskikakku_2.jpg

puolukka_suolakinuskikakku_3.jpg

puolukka_suolakinuskikakku_4.jpg

Oli hauska huomata, että myös Perinneruokaa Prkl:een Mika oli juuri loihtinut kinuskisen puolukkamoussekakun - Mikan kakussa kinuski vaan on pohjassa ja minulla kiilteessä. Kokeile vaikka kumpaakin puolukkaherkkua!