häämessut_2.jpg

Minulla on tänä vuonna kunnia olla toinen ihanan ystäväni kaasoista, ja kaasona olen vieläpä ekakertalainen! En ole ikinä suhtautunut hääasioihin millään tunteen palolla, mutta näin kaason tehtävässä olen huomannut, että sisältäni on hiljalleen kuoriutunut pieni häähullu. Olemme käyneet kaksilla messuilla virittäytymässä tunnelmaan: Kaapelitehtaalla Save the date -tapahtumassa ja Tampere-talossa vähän isommilla häämessuilla. Molemmissa tapahtumissa kiinnitin eniten huomiota herkkupuoleen, ja ajattelin jakaa teillekin parhaimpia paloja molemmilta messuilta.

Polttareiden järjestämisen lisäksi olen puhunut morsiamen kanssa, että haluaisin tehdä häihin jotakin pientä tarjottavaa, kuten vaikka eri värisiä marenkeja tai parin nimikirjaimilla käsin koristeltuja hääkeksejä. Hääkakkua en ole lähtemässä tekemään yli 100 hengen häihin: minulla ei riitä ammattitaito, välineistö tai säilytystila sellaiseen rumbaan.  

häämessut_3.jpg

Molemmilla messuilla näkyi jonkin verran macaron-leivoksia, jotka ovat selvästikin tulleet jäädäkseen suomalaiseen leivostarjontaan. Kivoja vaihtoehtoja macaroneille ovat esimerkiksi itse tehdyt vaahtokarkit, värjätyt minimarengit tai kuppikakut. Näistä kaikista saisi tehtyä lasipurkkeja käyttämällä kauniin herkku-buffetin perinteisen hääkakun rinnalle tai vaikka kokonaan sen sijasta.

häämessut_1.jpg

Myös perinteiset lusikkaleivät bongattu!

häämessut_7.jpg

Sydämen muotoiset macaron-leivokset ovat myös tosi kiva idea häätarjottavaksi tai lähestyvää ystävänpäivää ajatellen!

häämessut_5.jpg

häämessut_6.jpg

häämessut_4.jpg

On mukava huomata, että myös hääkakkuihin panostetaan nykyään aivan eri tavalla kuin aikaisemmin: harvoissa hääjuhlissa saa enää aivan perinteistä mansikkatäytekakkua. Molemmilla messuilla oli näytillä toinen toistaan upeampia ja hulppeampia hääkakkuja, ja kakkuja näyttäisi olevan nykyään pääasiassa kolmea eri tyyppiä: kerrostarjottimille asetettuja hyydykekakkuja, sokerimassalla kuorrutettuja upeita kerroskakkuja ja viimeisimpänä ja trendikkäimpänä rustiikkisia naked-kakkuja (kuvassa yläpuolella). Kuorruttamatta jätettyjä naked-kakkuja on näkynyt paljon leivontablogeissa, ja minun sekä morsiamen silmiin tämän tyyliset kakut näyttävät todella hyviltä. Hääkakuissa kannattaa varautua maksamaan: hinnoittelu menee henkilömäärän mukaan, ja jos yhden palan hinta on vaikka 6 euroa, sadan hengen häissä kakusta saa maksaa 600 euroa.

Ystäväni häät ovat syksyllä, ja juurikin rustiikkinen teema viehätttää paria paljon enemmän kuin perinteinen häätyyli. Olen poiminut vielä Pinterestistä inspiraatiokuvia sekä naked-kakuista ja muista häätarjottavista, jos joku muukin pohtii tarjottavia.

8152ce091305496347c66dbaa578278a.jpg

Kuva: Cakes, bakes & Cookies

218e8595440ef9dc849c6d190946c85c.jpg

Kuva: Style me pretty

9706f4dbc1a5d2dc121fee8b20e0d41b.jpg

Kuva: Style me pretty 

e98ed24eeb6beb2b745b556bb688e540.jpg

Kuva: My Day

552bdd2b796c871753bdb43c3b2a2c6b.jpg

Kuva: Style sweet