ferrero_rocher_kakku_4.jpg

Tänään kahviteltiin isäni syntymäpäivien kunniaksi, ja perinteisesti teen aina jonkin suklaisen kakun isälleni, joka on suklaajälkkäreiden ystävä (niinkuin varmaan moni meistä). Älkää ymmärtäkö väärin: minäkin rakastan hyvää suklaakakkua, mutta maailman parhainkaan suklaakakku ei voisi koskaan olla lempileivonnaiseni. Kaikki sitruunaiset leivokset ja juustokakut ovat aina väkisinkin enemmän minun mieleeni, mutta tiedän että teitä suklaan ystäviä on paljon!

Olen tehnyt isälle naurettavan montaa erilaista suklaakakkua, ja välillä pitää oikein urakalla miettiä, mitä seuraavaksi tekisin. En tykkää nimittäin usein leipoa samaa kakkua montaa kertaa, koska aina kun tulee mahdollisuus kokeilla jotakin uutta, mielenkiintoista ohjetta, on pakko tarttua tilaisuuteen. Tämän kakun ohjeen löysin Foodgawkerista, täältä, ja kuvat nähtyäni tiesin että haluan ehdottomasti tehdä tätä kakkua seuraavaksi. Kakku saa Ferrero Rocher -konvehtien tapaan makunsa suklaasta ja hasselpähkinästä, ja välissä on vielä muhkea kerros suklaatahnaa. Täyte muistuttaa rakenteeltaan ja maultaan mielestäni hieman Kingis-jäätelöiden suklaasydäntä!

ferrero_rocher.jpg

ferrero_rocher_1.jpg

ferrero_rocher_kakku_2.jpg

ferrero_rocher_kakku_3.jpg

ferrero_rocher_kakku_1.jpg

Kakku oli maultaan oikein mainio, mutta ulkonäöllisesti ei aivan sellainen kuin alkuperäinen... Taas sai kantapään kautta oppia (tai muistaa n. miljoonannen kerran), ettei leivonnassa kannata oikaista tai soveltaa. Kakkupohja olisi pitänyt paistaa kahdessa 20-senttisessä vuoassa, mutta minulla on ärsyttävästi vain 20-senttinen ja 22-senttinen kakkuvuoka, enkä halunnut kahtaa erikokoista kakkupohjaa. Paistoin kakun siis yhdessä vuoassa riskillä, ja kakun keskusta vajosi paistamisen jälkeen hieman uhkaavasti. Kakun halkaiseminen oli vähintäänkin haastavaa vajonneen keskustan kanssa, mutta pieniä haavereita lukuun ottamatta sain kakun pysymään melko ehjänä. Oli pakko viimeistellä kakku vielä noilla jumalaisen hyvillä Ferrero Rochereilla!