amurin_helmi.jpg

Nyt seuraa tamperelaisille ja Tampereella vieraileville pieni aamiais-/kahvilavinkki! Amurin työläismuseokorttelissa sijaitseva Amurin Helmi on mukavan tunnelmallinen ja perinteinen kahvila, jonka tarjottavat tehdään paikan päällä. Parhaimmistoa ovat mielestäni yllättäen pullat, ja varsinkin korvapuusteja tuli aina silloin tällöin haettua kotiin, kun vielä asuin aivan Amurin Helmen lähituntumassa. Amurin Helmessä myydään myös muitakin leivonnaisia ja erinomaisia leipiä mukaan otettaviksi.

Fiilistelen täysillä kotonakin nautittavaa aamupalaa joka päivä, mutta välillä on ihana vaikka sopia kaverin kanssa aikaiset aamutreffit jonnekin viihtyisään kahvilaan. Hyviä aamupalapaikkoja ei ole mielestäni Tampereella mitenkään liikaa, ja monesti aamiaisesta tai brunssista saa maksaa ihan kauheasti. Amurin Helmi tarjoaa tähän pulmaan oivallisen ratkaisun: hyvää, sopivan hintaista perusaamupalaa joka arkipäivä kello 7–10 (7 euroa) tai viikonloppuisin kello 8–11 (muistaakseni 8 euroa). Tarjolla on haudutettua neljän viljan puuroa (hyvää), vaaleaa sekä tummaa paikan päällä leivottua leipää, leivänpäällisiä, keitetty kananmuna, pulla (voisilmäpullia ja korvapuusteja), mehua, haudutettua teetä ja kahvia.

IMG_9559_pieni.jpg

Vaikka tarjonta on aika tavanomainen, kaikki on tuoretta ja hyvää. Parasta Amurin Helmessä ihanien korvapuustien lisäksi on viihtyisä ja vanhanajan tunnelmaa huokuva ympäristö. Pöytätilaa on aika paljon, mutta kannattaa erityisesti viikonloppuna varautua pieneen tungokseen. Perjantaiaamuna kahdeksalta paikka oli jo hyvää vauhtia tulossa täyteen.

Siispä: aamiaista Amurin Helmessä (Satakunnankatu 49) arkisin klo 7–10 (hinta 7 €) ja viikonloppuisin klo 8–11 (hinta muistaakseni 8 €)!