KATSOMASI RESEPTIT

Keväiset strös­se­licoo­kiet

strösseli_cookiet_1.jpg

Ihanaa, nyt on virallisesti kevät, koska eilen vietettiin kevätpäiväntasausta. Auringonvaloa (kuvausvaloa) alkaa olla enemmän, ja myöskin leivonnaiset alkavat olla keväisempiä ja raikkaan värisiä. Viime perjantaina oli St. Patrickin päivä, jota halusin pienimuotoisesti juhlistaa tekemällä jättimäisiä, sitkeitä cookieita, jonne laitoin vihreitä strösseleitä. Näitä voi tehdä minkä värisillä strösseleillä tahansa ja strösseleitä saa laittaa jopa reilumminkin. Varo paistamasta näitä keksejä liian kypsiksi ja muista jättää paljon kohoamisvaraa. 

strösseli_cookiet_2.jpg

strösseli_cookiet_3.jpg

Palataan ensi kerran jollakin oikein keväisellä ja raikkaalla ohjeella!

Juustokakku Fazerinasta

Unelmaisen kuohkea Fazerina-juustokakku maistuu hurmaavasti appelsiinilta ja suklaalta.

fazerina-juustokakku_1.jpg

Siitä lähtien, kun Fazerin uudet Fazerina Bitesit tulivat kauppaan, olen ollut ihan myyty ja halunnut kehitellä jonkinlaisen leivoksen Fazerinasta. Ensin mielessä olivat appelsiinisuklaiset tryffelibrowniet, mutta sinällään jo raskaan makuinen Fazerina sopisi johonkin kevempään leivonnaiseen. Keveällä tarkoitan koostumusta, en kalorimäärää...

fazerina-juustokakku_2.jpg

fazerina-juustokakku_3.jpg

Kehittelin Fazerina-juustokakun, jonka appelsiinin makua korostin käyttämällä luotto-Philadelphian lisäksi appelsiininmakuista tuorejuustoa. Voit toki myös luottaa appelsiininkuoreen - 2 tl appelsiininkuorta taikinaan tuo varmasti riittävästi appelsiinin makua. Fazerina-juustokakku on superhelppo valmistaa, ja vaikeinta on varmasti yrittää olla syömättä Fazerina-paloja.

fazerina-juustokakku_4.jpg

fazerina-juustokakku_5.jpg

fazerina-juustokakku_6.jpg

Kuka muu on rakastunut Fazerina Biteseihin? <3 

 

Unelmankevyt tiramisu-kakku

tiramisukakku_1.jpg

Täällä ollaan vielä selvästi Italia-tunnelmissa, sillä reissulla maisteltu tiramisu on jäänyt kummittelemaan mieleeni. Eilen vietettiin kansainvälistä naistenpäivää, ja sitä edellisenä päivänä pikkusiskoni syntymäpäiviä, joten kehittelin tiramisun pohjalta unelmankevyen tiramisu-kakun. Suklainen kääretorttupohja sopii hyvin kakun pohjaksi, ja se on helppo valmistaa uuninpellillä ja leikata sopivankokoisiksi ja -muotoisiksi paloiksi. Kakku täytetään tietysti mascarponekermalla, ja kostutus tehdään kätevästi kahviliköörijuomalla.

tiramisukakku_2.jpg

tiramisukakku_3.jpg

Sain aivan sattumalta ja sopivasti Baileysin uuden Iced Coffee Mocha -juoman testiin, ja halusin kostuttaa kakun uutuusjuomalla. Kostutus onnistui täydellisesti! Korvaavana kostukkeena voi käyttää mitä tahansa kahvilikööriä tai itse keitetyn kahvin ja vaikka amareton yhdistelmää. Baileysin Mocha-juomalla tehty kostutus oli sopivan hennon makuinen, ei liian kahvinen tai vahva.

tiramisukakku_4.jpg

tiramisukakku_5.jpg

Milanon tärpit

IMG_1117.JPG

Keväisestä Milanosta on palattu myös melko keväiseen Suomeen! Vierailin ensimmäistä kertaa näin pohjoisessa Italiassa - minulle tutumpaa aluetta on etelämmässä sijaitseva Toscana. Pohjoinen suurkaupunki Milano ei todellakaan pettänyt vaan lunasti kaikki lupauksensa ja paljon enemmän. Nähtävyydet ovat kivan lähellä toisiaan, ja ylhäällä näkyvältä Milanon Duomolta pääsee kävellen Galleria Vittorio Emanuelelle (yksi maailman vanhimmista ostoskeskuksista, kaunein ainakin!), oopperatalo La Scalalle, upealle linnoitukselle Castello Sforzescolle ja sieltä alkavalle Sempionen puistolle.

IMG_1118.JPG

Kuten muuallakin Italiassa, kahviloita ja erilaisia ravintoloita on kaikkialla (ristorantet ovat hienompia ravintoloita, kun taas trattoriat ja osteriat tarjoavat arkisempaa ruokaa), ja kaksi henkilöä syö hyvin sekä juo viiniä helposti 30 eurolla. Jo tähän aikaan vuodesta pyötiä oli katettu pihalle, ja lämmitetyllä ja katetulla terassilla tarkeni nauttia pastaillallista. Milanolla on omat perinteiset ruoka-annoksesta, joista tunnetuimpia ovat risotto alla milanese (sahramirisotto), cotoletta alla milanese (leivitetty vasikanleike), ossobuco sekä juuri visiitillemme ajoittuneiden karnevaalien aikaan tarjottava makea herkku chiacchiere, joka maistuu aivan suomalaiselta tippaleivältä.

IMG_1116.JPG

IMG_1119.JPG

Ruokaa rakastavan matkustajan tärppejä ovat seuraavat:

  1. BreraRavintola-alue aivan kävelymatkan päässä Duomolta. Esimerkiksi Via Fiori Chiari -kadulla on paljon pieniä osterioita ja trattorioita, joissa syöt illalla tunnelmallisessa valaistuksessa täysissä ravintoloissa.

  2. Navigli: Milanon kanavilla on paljon kivoja ravintoloita, ja Naviglin alue on iltaisin vilkas. Nauti Naviglissa kätevä aperitivo eli juoman hintaan kuuluva noutopöytä. Eri ravintoloissa aperitivo toimii eri tavalla, mutta esimerkiksi yhdessä paikassa Naviglissa ostimme 10 eurolla valitsemamme juomat ja saimme nauttia kaupan päälle italialaisia herkkuja (focacciaa, bruschettaa, makkaroita, pastaa, pinaattimunakasta, juustoja...) noutopöydästä.

  3. La Prosciutteria: Useastakin italialaisesta kaupungista löytyy La Prosciutteria -niminen ravintola, jossa pääsee nauttimaan italialaisista leikkeleistä ja juustoista. La Prosciutteriasta saa rennon, aidon italialaisen ja edullisenkin illallisen, ja homma toimii yksinkertaisesti näin: tilaat joko pienen, keskikokoisen tai ison laudallisen leikkeleitä, jotka leikataan tiskillä juustojen ja muiden lisukkeiden kera silmiesi edessä ja asetetaan kauniisti esille. Meidän suuri leikkelelautamme maksoi 15 euroa per henki, eikä jäänyt nälkä (edes isokokoiselle miehelle). La Prosciutteria löytyy Milanosta Corso Giuseppe Garibaldilta.

  4. Panini: Milanossa ihmiset syövät lounaaksi paljon täytettyjä leipiä, joita saa herkkukaupoista, kahviloista ja supermarketeista helposti mukaan. N. 3-4 euroa maksavat täytetyt leivät on tehty joko vaaleaan patonkiin tai focacciaan, ja runsailla täytteillä panini toimii pienenä lounaana.

  5. Como-järvi ja Bellagio: Vain tunnin junamatkan päässä Milanosta on kaunis järvialue Como, jota ympäröivät kuvankauniit värikkäät talot ja vuorijonot. Ota juna Milanon juna-asemalta Varennaan ja aja lautalla Bellagion satumaisen kauniiseen kylään. Bellagiossa on paljon pikkupuoteja, kahviloita ja ravintoloita.

IMG_1120.JPG

IMG_1121.JPG

Aperitivo ja Navigli

IMG_1122.JPG

IMG_1123.JPG

La Prosciutteria

IMG_1124.JPG

Tiramisu

IMG_1125.JPG

IMG_1084.JPG

Törkeän hyvä quattro stagione -pitsa ja Bellagio

Onko muita Milanon-kävijöitä? Mitä muita vinkkejä jakaisitte?

Lomatunnelmaan Milanon kekseillä

milanon_keksit_1.jpg

Tänään alkoi hiihtoloma, aivan kuin yhtäkkiä! Meillä on luvassa miniloma keväiseen Milanoon, ja tunnelmaan virittäytyäkseni tein osuvasti nimettyjä Mint Milanos -keksejä. Käänsin keksit rennosti Milanon kekseiksi - saas nähdä saako Milanosta oikeasti tällaisia keksejä. Rapeiden keksikuorien välissä on mintun makuista tummaa suklaata, mikä on kaikessa yksinkertaisuudessaan mahtava makuyhdistelmä. Kaikki yksinkertainen on italialaisten mieleen, eli varmasti myös nämä keksit. Valmistaminen on superhelppoa, ja ainut vaikea vaihe on keksien pursottaminen. Jos pursotinpussi pysyy edes jotenkin käsissä, eikun vain leipomaan!

Milanossa aiomme nauttia kulttuurista ja nähtävyyksistä, mutta näin lyhyellä lomalla täytyy pysähtyä ja hengittää italialaista tunnelmaa: nauttia espressoa katukahvilassa, katsella tyylikkäästi pukeutuneita milanolaisia ja maistella pikkuleipomoiden leivoksia. En malta odottaa, laitan kyllä tänne kuvaterkkuja!

milanon_keksit_2.jpg

milanon_keksit_3.jpg

milanon_keksit_4.jpg

milanon_keksit_5.jpg

 

Näytä lisää