KATSOMASI RESEPTIT

Marjojen juhla-aikaa

mascarponetorttu_3.jpg

Nyt vietämme todellista marjojen juhla-aikaa, kun vadelmat, herukat, pensasmustikat ja karviaiset alkavat olla kypsiä. Samaan aikaan päälle osuu rapuaika ja viime viikonloppuna pääsimme juhlimaan kauden ensimmäisiä rapujuhlia (toiset huomenna!). Halusin kehitellä raskaahkon rapuaterioinnin päätteeksi yksinkertaisen, raikkaan ja marjaisan jälkkärin, ja tein todella yksinkertaisen ja maukkaan sitruunaisen mascarponetortun. Tortussa on ihana vaalea pohja, joka paistetaan valmiiksi uunissa vaikka edellisenä päivänä. Täytettä ei tarvitse paistaa - paksuun mascarponejuustoon sekoitetaan vain tomusokeri ja sitruunaa. 

Torttu on tarkoituksella hyvin yksinkertainen, sillä sen saa jokainen koristella reilulla marjakerroksella. Kuvia varten asettelin mustikat nätisti tortun pinnalle, mutta tarjoiluhetkellä lisäsin paljon eri kauden marjoja pinnalle ja tarjoilin tortun vielä marjakulhon kera. Parhaiten tortun kanssa sopivat mielestäni punaherukat, nam!

mascarponetorttu_1.jpg

mascarponetorttu_2.jpg

mascarponetorttu_4.jpg

Instagramin helmet kesä 2017

Kesä alkaa vedellä viimeisiään, ja minullakin on tiukka paluu arkeen ensi viikolla. Kesää on vielä siinä mielessä jäljellä, että marjojen poimiminen ja säilöntä on vielä edessä ja aurinkoakin vielä varmasti saadaan, mutta tässä pieni katsaus omiin Instagramin lemppareihini tämän kesän aikana. Rakastan seurata muiden bloggaajien ja lukijoiden luomuksia, jotka ovat loppumaton inspiraation lähde. Tägätkää mieluusti ihania herkkujanne #lunnileipoo tai @lunnileipoo Instagramissa, jos olette tehneet jotain Lunni leipoo -ohjeilla. 

Näyttökuva 2017-08-04 kello 12.40.48.png

Upea raparperipiirakka, @thebakefeed

Näyttökuva 2017-08-04 kello 12.45.42.png

Ihastuttava mansikka-raparperijuustokakku macaron-koristuksilla, @drjinna

Näyttökuva 2017-08-04 kello 12.49.46.png

Hattaralla koristellut cupcaket, @wiltoncakes

Näyttökuva 2017-08-04 kello 12.50.11.png

Maku-lehdessä julkaistu kuvankaunis schwarzwaldin kääretorttu, @pauliina.foodlove

Näyttökuva 2017-08-04 kello 13.14.04.png

Kesän hauskin piirakka, @jojoromancer

Näyttökuva 2017-08-04 kello 13.17.41.png

Minipiirakat Fourth of Julyn kunniaksi, @magnoliabakery

Näyttökuva 2017-08-04 kello 13.16.25.png

Upea raspberry velvet -kakku, jossa on käytetty trendikästä suklaasprayta @anninuunissa

Näyttökuva 2017-08-04 kello 13.19.43.png

Superhauska mustikkapizza mustikkapiirakkapäivän (6.8.) kunniaksi, @perinneruokaaprkl

Näyttökuva 2017-08-04 kello 12.42.56.png

Piirakka mustikoista ja Meyer-sitruunamoussesta, @thebakefeed

Seuraattehan jo näitä kaikkia mahtavia käyttäjiä Instagramissa? Muistkaa myös Lunni Instagramissa (@lunnileipoo). Linkatkaa ihmeessä omia Instagram-suosikkejanne kommenttiboksiin!

Suklainen va­del­ma­bri­ta­tort­tu

suklaavadelmabrita_2.jpg

Rakastan britatorttua, joka on ollut vakkariherkku jo lapsuudessamme. Äiti teki usein kiiveillä ja kermavaahdolla täytetyn britatortun, joka hävisi aina yhdeltä istumalta. Äidin britatortussa on vaalea pohja ja mantelirouhetta, mutta nyt vadelmien kypsyttyä halusin kehitellä erilaisen britaohjeen. Muunsin torttupohjista suklaiset ja lisäsin suklaata myös kermavaahtoon - vadelma nimittäin rakastaa suklaata!

Britatortun tekeminen on superhelppoa ja täytteitä voi varioida loputtomiin. Ainut vaaran paikka on pohjien käsitteleminen paiston jälkeen, mutta edes pienet halkeamat tai repeämät eivät pilaa britatortun ulkonäköä. Brita voi mieluusti olla rustiikkisen näköinen. Kurkkaa aikaisempi britaohjeeni täältä, kesäinen kirsikka-brita.

suklaavadelmabrita_1.jpg

suklaavadelmabrita_2.jpg

suklaavadelmabrita_13.jpg

Leipurit hoi - juhlistetaan mus­tik­ka­pii­rak­ka­päi­vää!

Kaupallinen yhteistyö / Myllyn Paras

mustikkapiirakka_amerikkalainen_7.jpg

Arvatkaa mitä, leipurit! Nyt myös mustikkapiirakka saa oman juhlapäivänsä, kun ensimmäistä valtakunnallista mustikkapiirakkapäivää vietetään ensi sunnuntaina 6.8.. Sen kunniaksi koko Suomi tietysti leipoo (ja syö) mustikkapiirakkaa, kuinkas muutenkaan. Jokaisella on oma lemppariversionsa mustikkapiirakasta - oli se sitten mummolan klassikkoresepti, rahkalla tai tuorejuustolla höystetty mehevä piirakka, kannellinen piirakka tai jokin nykyaikaisempi tulkinta klassikosta. Minun pitkäaikaisin lempparimustikkapiirakkani on mökillä  juuri poimituista mustikoista leivottu tuorejuustomustikkapiirakka, joka syödään vielä vähän lämpöisenä.

mustikkapiirakka_amerikkalainen_3.jpg

Mustikkapiirakkapäivän kunniaksi kehittelin oman mustikkapiirakkaohjeeni, jolla osallistun myös Myllyn Paras - reseptikilpailuun. Minun ja monen muun bloggaajan mustikkapiirakkaohjeet on kerätty tälle sivulle, jolla te lukijat voitte äänestää omaa suosikkipiirakkaanne 13.8. asti. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 5 kpl Lékuén irtopohjapiirakkavuokia, joilla voit leipoa vaikka oman suosikkipiirakkasi. Yhden palkinnon arvo on n. 30 €. Mitä minä sitten päädyin leipomaan mustikkapiirakkapäivää juhlistaakseni? Minun piirakkani on amerikkalaistyylinen, ja siinä käytetään kahta erilaista Myllyn Paras -piirakkapohjaa mehevän ja runsaan mustikka-persikkatäytteen pohjassa sekä kannessa. Makeaan piirakkakanteen on leikattu söpöjä tähden muotoisia kurkistusreikiä, ja pohjalla on maistuva kauramurutaikina. 

mustikkapiirakka_amerikkalainen_6.jpg

mustikkapiirakka_amerikkalainen_4.jpg

Kotimaiset Myllyn Paras -piirakkapohjat ovat aivan huippu valinta esimerkiksi mökille piirakan tekoon tai kotipakastimeen yllätysvieraita varten. Käyttämäni piirakkapohjat (kauramurotaikina ja makea piirakkataikina) ovat valmiiksi pyöreän muotosia, joten kauliminen on superhelppoa. Laktoosittomia piirakkapohjia, sekä makeita että suolaisia, löytyy melkein kaikkien kauppojen pakastehyllyistä, joten mökilläkään ei tarvitse jäädä ilman piirakkaa kunhan vain pakastin ja tarvittavat täytteet löytyvät.

Käykää äänestämässä täällä minun reseptiäni, mustikkapiirakkaa Amerikan tyyliin!

mustikkapiirakka_amerikkalainen_5.jpg

Instagramin käyttäjille myös tärppi mustikkapiirakkapäivää 6.8. varten! Jos innostutte leipomaan mustikkapiirakkaa, tagatkaa omat versionne hashtagilla #mustikkapiirakkapäivä ja tägäyksellä @myllyn_paras. Olisi mahtavaa päästä ihailemaann myös teidän luomuksianne!

Muffinit mustikasta ja kreik­ka­lai­ses­ta jogurtista

mustikkajogurttimuffinit_1.jpg

Nyt niitä saa, nimittäin metsämustikoita! Millään hurjalla mustikkasadolla ei ainakaan täällä Tampereen seudulla juhlita, mutta kun tarpeeksi kauan viitsii kykkiä metsässä, saa kasaan mustikat vaikka aamupuuroon tai mustikkamuffineita varten. Kaikki keräämäni mustikat ovat menneet suoraan käyttöön, ja ne jotka ovat jääneet aamupalalta yli, saivat tulla sulostuttamaan näitä mustikka-jogurttimuffineita. 

Mustikka ja kreikkalainen jogurtti ovat aivan ihana yhdistelmä, joka sellaisenaankin menisi jälkkäristä hunajan kanssa. Tähän muffinitaikinaan kreikkalainen jogurtti tuo mehevyyttä ja paksua rakennetta. Muffinit ovat rakenteeltaan hieman jopa skonssimaisia, ja koska näitä ei ole makeudella pilattu, voit nautiskella muffineita myös aamupalalla.

mustikkajogurttimuffinit_2.jpg

mustikkajogurttimuffinit_3.jpg

mustikkajogurttimuffinit_4.jpg

mustikkajogurttimuffinit_5.jpg

Muffinit ovat hyviä sellaisinaan (mahdollisimman tuoreina, kuten yleensäkin leivinjauheella kohotetut leivokset), mutta halutessasi voit sekoittaa päälle vielä sitruunaisen ja makean kuorrutteen. Hienostelut sikseen, tämä kuorrute lusikoidaan huolettomasti muffinien päälle.

Näytä lisää