Arkiviikon illalliset neljälle 79€ (99€) Katso alennuskoodi
KATSOMASI RESEPTIT

Va­nil­ja­kier­teet eli dallaspullan pikkusiskot

vaniljakierteet_5.jpg

Kukapa ei tykkäisi dallaspullista, mutta pullien vaivaaminen ja kohotus vie välillä enemmän aikaa kun olisi leivonta-aikaa tarjolla. Halusin ehdottomasti testata Dr. Oetkerilta saamaani vaniljakreemijauhetta, koska aikaisemmat kokemukset vaniljakreemijauheesta ovat olleet lähinnä teollinen, harmaa ja mauton.

Tein oman versioni dallaspullista, ja nimesin nämä vaniljakierteiksi. Käytin omaa ikivanhaa kahvikierteiden ohjetta pohjana - ja täytteeksi laitoin Dr. Oetkerin paistonkestävää vaniljakreemiä. Kreemi valmistuu silmien edessä täydellisen jämäkäksi, kun pussilliseen jauhetta lisätään 3 dl kevytmaitoa. Täyte kesti hyvin paistamisen ja maistui oikeasti vaniljaiselta, melkein kuin itse keitetyltä vaniljakastikkeelta. 

vaniljakierteet_1.jpg

vaniljakierteet_2.jpg

vaniljakierteet_3.jpg

vaniljakierteet_4.jpg

lbi_2016_6.jpg

Suosittelen kokeilemaan tätä helppoa ja herkullista pullaohjetta, pullapäivä on vaikka joka päivä!

Vaniljakreemijauhe tulee pian myyntiin K-Kauppoihin!

Lei­von­ta­blog­gaa­jail­ta 2016

lbi_2016_10.jpg

lbi_2016_11.jpg

Lauantaina saatiin taas nauttia leivontabloggaajien seurasta, upeista kakuista ja muista herkuista kun Anni, Jinna ja Katri olivat järkänneet kivan LBI-illan. Viime vuoden tunnelmia voi katsella täällä, kun teemana oli Winter Wonderland, mutta tällä kertaa Helsingin kulinaarisessa instituutissa järkätyssä tapahtumassa teemana oli Candyland. 

Illan kohokohta oli ehdottomasti viiden kilpailukakun julkistus - viisi meistä bloggaajista oli tehnyt omat kutsukilpailukakkunsa teemalla paras kakku ikinä. Oma suosikkini oli Unelmaa leipomassa -Hannan mustaherukkainen suklaakakku, joka oli ihanan hempeästi viimeistelty. Kakkukuvia ja illan tunnelmia voi ihastella Instagramissa tägeillä #paraskakkuikinä, #LBI2016 ja #leivontabloggaajailta.

lbi_2016_8.jpg

lbi_2016_9.jpg

lbi_2016_1.jpg

lbi_2016_2.jpg

Pikku murusia -bloggaajan UPEA kakku!

lbi_2016_3.jpg

lbi_2016_4.jpg

Hannan voittajakakku!

lbi_2016_5.jpg

Tekila's Bakeryn kakku!

lbi_2016_6.jpg

lbi_2016_7.jpg

Yhtenä illan sponsseista oli Dr. Oetker, ja pääsimme halutessamme tutustumaan syksyn leivontauutuuksiin. Minä kiinnostuin kovasti vaniljatahnasta (olen tykännyt hulluna Dr. Oetkerin aitovaniljaisesta vaniljasokerista) ja vaniljakreemijauheesta. Vaniljakreemijauheet tuppaavat olemaan tosi teollisen makuisia, ja minä itse asiassa tänään testasin Dr. Oetkerin jauhetta. Tulette kuulemaan siitä pian lisää...

Sitruunaa ja marenkia

sitruuna_marenkijuustokakku_.4.jpg

Jos minun pitäisi valita lempparimakuyhdistelmäni, se olisi ehdottomasti sitruuna ja marenki. Sitruuna mielletään yleensä keväiseksi tai kesäiseksi herkuksi, mutta minulta kysyttäessä sitruunaleivokset kuuluvat jokaiseen vuodenaikaan.

Luulin tehneeni jo ihan kaikenlaisia leivonnaisia sitruuna+marenkiyhdistelmällä, mutta hyydytettyä juustokakkua en ollut tehnyt. Pääsin pitkästä aikaa käyttämään tohotintakin, kun paahdoin marenkikoritukset kevyesti, ja ai että miten ihana haju paahdetusta marengista tulee.

sitruuna_marenkijuustokakku_1.jpg

sitruuna_marenkijuustokakku_2.jpg

sitruuna_marenkijuustokakku_3.jpg

sitruuna_marenkijuustokakku_5.jpg

Kakku on pieni, 15-senttinen, koska tein sen lauantaisen urheilutapahtuman klaaranneelle poikaystävälleni. Samoilla ainesmäärillä voi tehdä n. 20-senttisen hieman matalemman kakun, mutta suurempaan, 24-senttiseen vuokaan tehdyn kakun ainesosat melkein tuplaisin.

Sininen ristiäiskakku

sininen_ristiäiskakku_2.jpg

Omalla kummipojallani oli sunnuntaina ristiäiset, ja olin jo kauan aikaa sitten luvannut tehdä kahvittelutilaisuuteen täytekakut. Vanhemmilta tuli todella selvät sävelet: sininen viirillä ja lelukuutioilla koristeltu kakku, joka on sisältä perinteinen mansikkatäytekakku. Ihan mahtavaa, etten joutunut jännäämään nimeä muiden läheisten tavoin ristiäispäivään saakka, vaan sain kuulla nimen jo muutamaa päivää ennen koska minun oli pakko tehdä koristelu hyvissä ajoin. Ovelaa, eikös!

Onneksi nimeksi ei tullut mitään pitkää tai vaikeita kirjaimia sisältävää, ja koristelutkin onnistuivat yllättävän hyvin. Olen useasti jopa ylikorostanut, etten osaa tehdä mitään sokerimassasta, mutta loppujen lopuksi massaa on helppo käsitellä ja eri sävyjä saa sekoiteltua muutamaa eri perusväriä käyttämällä. Minun kakussani oli kolmea erilaista sinistä, ja aika helpolla silti päästiin. 

Tilauksesta en silti alkaisi kakkuja tekemään tässä keittiössä, välillä tila loppuu kesken ja hiki tulee kuumassa kopissa sokerimassaa vaivatessa...

sininen_ristiäiskakku.jpg

sininen_ristiäiskakku_3.jpg

sininen_ristiäiskakku_4.jpg

 

Brit­ti­läk­siäi­set ja suklaa­hip­pus­kons­sit

suklaahippuskonssit_4.jpg

Viikko sitten viikonloppuna vietettiin kaverin brittiteemaisia läksiäisiä, kun edessä on opiskelijavaihto Manchesterissa. Juhlien järkkääjä oli loihtinut paikalle papuja, munakasta ja sipsejä, ja minä vastasin makeista brittiherkuista. Tein skonsseja, joita yleensä teen suolaisina, mutta myös suklaahiput sopivat todistetusti skonssitaikinan sekaan!

Olen saanut tämän reseptin aikoinaan skotlantilaiselta rouvalta, joka teki minulle elämäni parhaimmat skonssit. Niissä oli cheddaria ja rosmariinia, ja skonssit olivat kohonneet uunissa täydellisen pulleiksi. Kokeile Carolinen ohjeella täydellisiä skonsseja makeana versiona! Skonssit valmistuvat supernopeasti, ja ainut muistettava juttu on taikinan varovainen käsittely ja jääkylmät raaka-aineet. 

suklaahippuskonssit_1.jpg

suklaahippuskonssit_2.jpg

suklaahippuskonssit_3.jpg

 

Näytä lisää