KATSOMASI RESEPTIT

Laskiaisen tuulihatut

laskiaisen_tuulihatut_4.jpg

Tykkäätkö laskiaispullasta mutta haluat pientä vaihtelua? Kokeile laskiaistuulihattuja - eli tuulihattutaikinasta valmistettuja isoja, ilmavia leivoksia jotka on täytetty mansikkahillolla ja kermavaahdolla. Yleensä tuulihatut kuorrutetaan suklaalla, joten lisäsin päälle vielä Nutellaa. Jos tämä menee sinulle yli ja haluat pysyä enemmän laskiaispullalinjalla, viimeistele leivokset tomusokerilla.

Tuulihattutaikinan tekeminen saattaa kuulostaa monimutkaiselta, jos et ole siihen ennen ryhtynyt, mutta loppujen lopuksi taikina on yksinkertainen ja nopea valmistaa. Seuraa ohjeen yksinkertaisia vaiheita ja onnistut takuulla!

laskiaisen_tuulihatut_6.jpg

laskiaisen_tuulihatut_2.jpg

laskiaisen_tuulihatut_3.jpg

Suloisimmat kinuski-cupcaket

kinuski_cupcaket_3.jpg

Näiden kinuskikuppikakkujen kanssa söpöys meni ihan överiksi, mutta kerrankos (vuodessa) sitä on ystävänpäivä. Nämä suloisimmat kinuskiset leivokset teet vaikka vielä huomenna ystävälle tai rakkaalle, sillä näissä kuppikakuissa on oikeasti muffinitaikina ja nopeasti valmistuva kinuskikuorrute. Facebookin leivontayhteisössä kohistiin Valion uudesta kinuskituorejuustosta, ja paljon kehuja saanut tuote pääsi testiin minullekin. Tuorejuuston maku oli ihana - pari lusikallista tuorejuustoa meni vain sellaisenaan suuhun.

Kinuskin makua tehostamaan sekoitin joukkoon yhtä leivontatuotelemppariani, Dr. Oetkerin sopivan pieniä ja paistonkestäviä fudgepaloja. Enää helpommaksi ei voi leivonta mennä!

kinuski_cupcaket_5.jpg

kinuski_cupcaket_2.jpg

kinuski_cupcaket_4.jpg

Ihanaa ystävänpäivää kaikille leivonta- ja sokerihirmuille! Nauttikaa vaikka pala kakkua tai laskiaispulla huomenna ystävyyden ja rakkauden kunniaksi. <3

Nutella-ba­naa­ni­pan­na­rit ys­tä­vän­päi­väk­si

Leivo ystävänpäiväksi ihanat sydänpannarit <3

nutella_banaanipannarit_3.jpg

Ajattelitko yllättää rakkaan ystävänpäiväaamuna tai viettää ystävänpäiväbrunssia viikonloppuna? Olen ilokseni huomannut, että monissa kahviloissa on ystävänpäivän kakkubuffet, ja ravintoloissa on joviikonloppuna kivoja ystävänpäivätarjouksia.

Miten sitten aioitkaan viettää ystävänpäivää, tässä söpöin aamupala ikinä: Nutella-banaanipannarit. Näiden helppojen, muutaman raaka-aineen pannareiden kanssa ei tarvitse raataa keittiössä kauaa, ja koristelukin syntyy helposti tuoreista mansikoista, banaanista ja Nutellasta. Banaanipannareissa on kaksi salaisuutta: ylikypsien, mustapilkkuisten banaanien käyttäminen ja yhden suhde kahteen, eli yksi banaani kahta munaa kohden! 

Lue täältä Tampereen ystävänpäivätarjouksista! Myös Royal Bakeryssa on ystävänpäivän kakkubuffet!

nutella_banaanipannarit_2.jpg

nutella_banaanipannarit_1.jpg

nutella_banaanipannarit_6.jpg

 

Viikko ys­tä­vän­päi­vään: Verigreippi-cookiet

verigreippi_cookiet_2.jpg

Noin viikon päästä vietetään ystävänpäivää, ja tällä viikolla blogissa ollaan takuulla vaaleanpunaisissa ja sydämenmuotoisissa tunnelmissa. Viime viikolla postailin tummanpunaisten red velvet -brownieiden ohjeen, ja tällä kertaa vuorossa on makeankirpeitä cookieita. Lähinnä amerikkalainen juhla kun tuo 14.2. tuppaa olemaan, niin ovat leivonnaisenikin todella jenkkityylisiä. Nämä sitkeät, isot verigreippi-cookiet käyvät vaikka jälkkäristä, sen verran kookkaita ja makeita ne ovat. Nyt kun on verigreippi- ja veriappelsiinikausi, haluan käyttää näitä ihanan punaisia sitrushedelmiä mahdollisimman paljon leivonnassa. 

Cookeiden taikinassa on verigreipin raastettua kuorta ja päälle tulee verigreipin mehulla maustettu kuorrute - ja tietysti kasa sydänströsseleitä. Verigreipin saa vaihtaa veriappelsiinin, riippuen kumpaa on saatavilla.

verigreippi_cookiet_5.jpg

verigreippi_cookiet_3.jpg

verigreippi_cookiet_4.jpg

verigreippi_cookiet_1.jpg

Runeberg uudessa muodossa

runebergin_kakku_4.jpg

Tänä vuonna on niin last season tehdä perinteisiä runebergintorttuja (no ei oikeasti, ikiklassikko ei koskaan kuole!). Somessa tulee paljon vastaan erilaisia versioita runebergintortuista: minitorttuja, yksi jättitorttu, runebergin kakkuja, runebergin keksejä... Minä halusin pistää muodon kokonaan uusiksi ja tehdä runebergin kakun sydämenmuotoiseen kakkuvuokaan. Vadelmahillon olisi voinut sivellä tasaisesti koko kakun päälle ja kuorruttaa tomusokerikuorrutteella vain reunat, mutta näin kakku on mielestäni hauskemman näköinen - ja kuorrutettakin on enemmän. 

Tämän kokoisesta kakusta syö n. 12 henkilöä, joten vaiva on paljon pienempi kuin erillisten runebergintorttujen tekemisessä. Tosin jos jokainen syöjä haluaa kunnon hillosydämen, tästä syö n. 8 henkeä. 

runebergin_kakku_1.jpg

runebergin_kakku_2.jpg

runebergin_kakku_3.jpg

Linkkailkaa kommenttiboksiin omia runeberginleivoksianne - olivat ne sitten perinteisiä torttuja, kakkuja tai keksejä. Haluan nähdä! Muistakaa seurata myös Lunnia Instagramissa nimimerkillä @lunnileipoo. 

Näytä lisää