KATSOMASI RESEPTIT

Juhlava tupla­suklaa­kak­ku

tuplasuklaakakku_3.jpg

Apua, en ole lukuvuoden alettua todellakaan ehtinyt leipomaan, saati sitten kuvaamaan leipomuksia tai kirjoittelemaan niistä. Tällä viikolla oli kuitenkin pari tapahtumaa, jonne oli pakko leipoa, joten onneksi sain materiaalia blogiinkin. Kiva kun olette ahkerasti kommentoineet omena-kinuskikakkureseptiin, kokeilkaa kakkua jos ette ole vielä ehtineet!

Olipa muuten ihana päästä leipomaan, sulattelemaan suklaata ja siivilöimään jauhoja. En haluaisi tehdä tätä joka päivä työkseni, mutta oman työn ohessa leipominen on niin täydellisen rentouttavaa! Tällaisia juhlakakkuohjeita ei voi koskaan olla liikaa. Teen harvoin samaa täytekakkua kahtaa kertaa, mutta tämän voisin pistää muistiin isänpäivää tai isän synttäreitä varten. Kaikki suklaanystävät: kokeilkaa tätä suklaalla kuorrutetta suklaatäytekakkua, jonka sisällä on valkosuklaamoussea. 

tuplasuklaakakku_1.jpg

tuplasuklaakakku_2.jpg

En valitettavasti voinut leikata kakkua auki ja näyttää nättiä valkoista täytettä, mutta kuvitelkaa näky silmienne edessä: kolme kerrosta kakkua, jonka kerrosten välissä on reilusti valkosuklaamoussea.

Sitruunaiset loppukesän muffinit

sitruunaiset_valkosuklaa_vadelmamuffinit_1.jpg

Kaikilla leipureilla ja kokeilla on omat go to -juttunsa ja reseptinsä. Toiset tekevät aina upeita macaron-leivoksia tai täytekakkuja, kun taas minä leipurina luotan aina juustokakkuihin ja muffineihin. Muffineihin turvaudun erityisesti silloin, kun olen mukavuudenhaluinen enkä välttämättä jaksa käydä edes ruokakaupassa. Ainekset jonkinlaisiin muffineihin löytyvät aina kotoa!

Elokuun toiseksi viimeiselle viikonlopulle on luvattu melkein aurinkoista keliä, ja omakin mieli on vähän puoliksi kesässä ja puoliksi syksyssä. Nämä muffinit ovat kesäisiä sitruunan takia, ja reilusti sitruunan makuisia muffineita syödessä ajatukset pysyvät poissa syksystä. Vadelma ja valkosuklaa sopivat täydellisesti yhteen, ja sitruuna sopii kolmanneksi kumppaniksi todella hyvin.

Nauttikaa vielä viimeisistä auringonsäteistä ja syökää muffineita!

sitruunaiset_valkosuklaa_vadelmamuffinit_2.jpg

sitruunaiset_valkosuklaa_vadelmamuffinit_3.jpg

sitruunaiset_valkosuklaa_vadelmamuffinit_4.jpg

 

Granaattiomena tulee!

image.jpg

Innostuin Lidlissä, kun näin kypsiä ja mehevän näköisiä granaattiomenoita edulliseen hintaan - selvä merkki granaattiomenakauden saapumisesta. Kuumimmillaan kausi on myöhempään syksyllä, oikeastaan joulun lähellä, mutta nyt kaupoista saa jo granaattiomenaa järkevään hintaan. Ostin yhden hedelmän kotiin salaatin sekaan ja rahkan lisukkeeksi, ja keittiö oli siementen käsittelyn jälkeen täynnä kirkkaanpunaisia roiskeita. Täältä ja täältä voi katsoa vinkkiä siementen järkevämpään ja siistimpään poistamiseen...

Yleensä en käytä granaattiomenoita kauhean kekseliäästi enkä leivonnassa! Kuitenkin voisin kuvitella että esimerkiksi granaattiomena ja rasvainen tuorejuusto ovat ihana makuyhdistelmä.

image.jpg

Kaipaisin nyt teiltä parhaita granaattiomenareseptejä ja muita käyttövinkkejä. Mihin olette käyttäneet granaattiomenaa?Mitä olette leiponeet siitä? 

Omenan ja kinuskin liitto

omenakinuskikakku_1.jpg

Omenakausi alkaa olla päällä, mutta alkavaan syksyyn voi virittäytyä kaupan omenoilla ja omenaleivoksilla, jos omalla pihalla ei kasva omenapuuta. Omenalla ja kanelilla on tunnettu ja vakiintunut liitto, mutta myös kinuski sopii älyttömän hyvin hieman happaman omenan kanssa. Halusin kehitellä helpon kakkuohjeen, jossa pärjää helpolla taikinamassalla ja tietysti omenoilla ja kinuskilla.

Ostin kaupasta keitettyä kondensoitua maitoa - lempparikinuskiani. Tätä käytän todella usein leivonnassa ja jälkkäreissä, koska maultaan ja rakenteeltaan tämä jämäkkä kinuski on monikäyttöisempää kuin tetroissa myytävät kinuskikastikkeen. Kinuskin voi toki keittää myös itse, jos viitsii!

Tämä kakku on uskomattoman helppo, ja lopputulos näyttää siltä kuin resepti olisi ollut paljon monimutkaisempi. Täydellistä! 

omenakinuskikakku4.jpg

omenakinuskikakku_2.jpg

omenakinuskikakku_3.jpg

 

Takaisin arkeen -smoothiekulho

persikkainen_smoothiekulho_2.jpg

Monilla alkaa tällä viikolla koulu tai työt, ja itse lukeudun samaan joukkoon. Aloitan taas uudessa työpaikassa, minkä vuoksi ajatukset ovat töissä ja katse koneen ruutuun suunnattuna hyvin monta tuntia vuorokaudesta. Uudesta työstä saa henkistä virtaa, mutta kroppa kaipaa väriä ja vitamiineja - ja oma kroppani ainakin jotakin makeaa. Smoothiekulhot ovat aivan ihania, vaikka myönnän että olen auttamattoman myöhässä tässä trendissä. Smoothiessa, joka syödään lusikalla kulhosta, on hieman juotavaa smoothieta paksumpi rakenne ja päällä yleensä kauniit ja värikkäät koristelut.

Peaches and cream -jälkkäristä inspiraationsa saava persikkainen smoothiekulho on virkistävä aamiainen tai välipala, joka tuo energiaa kauniin värinsä ja ihanan makunsa ansiosta. Persikkaiseen smoothieen ei tarvitse lisätä sokeria, ja koristelussa voi käyttää mielikuvitusta rajana: käytin itse persikkaa, chiansiemeniä, kookoshiutaleita ja jäisiä vadelmia. 

persikkainen_smoothiekulho_3.jpg

persikkainen_smoothiekulho_4.jpg

Ihanan samettista! <3

Näytä lisää