KATSOMASI RESEPTIT

Kevään ensimmäinen ra­par­pe­ri­pii­rak­ka

raparperimurupiirakka_1.jpg

Joka kevät yllätyn siitä, että raparpereja saa jo kaupasta - niin myös tänä vuonna. En tiedä, kuinka kauan raparperit ovat jo notkuneet kauppojen hyllyillä, mutta itse tein kevään ensimmäisen raparperipiirakan helatorstain kunniaksi. Päädyin tekemään raparperipiirakan taas hieman eri tavalla, tällä kertaa amerikkalaiseen tyyliin. Tein syvän piirakan, jonka täytteessä on tietysti reilusti raparperia ja mausteena kanelia sekä muskottia. Kanneksi piirakan päälle tuli murukerros, jonka alla raparperitäyte kypsyy uunissa meheväksi. Piirakka on yllättävän helppo valmistaa ja sisältää vain muutamia raaka-aineita. Tarjoilin piirakan hyvän vaniljajäätelön kanssa, sillä kirpeä piirakka kaipaa jotakin makeaa seurakseen.

raparperimurupiirakka_2.jpg

raparperimurupiirakka_3.jpg

raparperimurupiirakka_4.jpg

Oletteko jo leiponeet raparperista? Tämä Maku-lehden suosikkiohje on yksi lemppareistani. Olen lähipäivinä myös ihastellut Instagramin feedissä raparperista tehtyjä upeita chevron-kuvioisia piirakoita. Jos riittää sorminäppäryyttä ja värisilmää, kokeilkaa ihmeessä! 

raparperi_chevron.jpg

Nutella-juustokakun kirpeä sisko

paistettu_sitruunajuustokakku_1.jpg

Tämä äitienpäiväksi tekemäni paistettu sitruunajuustokakku on hetkeen paras tekemäni herkku, ja halusin päästä äkkiä pistämään ohjetta jakoon muuttokiireistä huolimatta! Olemme muuttaneet uuteen kotiin, ja halusin testata uuden keittiön ja uunin toimivuutta jollakin helpolla ohjeella, johon ei tarvita kummallisia välineitä ja jonka paistaminen on helppoa. Päädyin mihinkäs muuhunkaan kuin Nutella-juustokakkuun ja tein siitä sitruunaisen ja ihanan kirpeän version.

Kaikki välineet löytyivät keittiöstä (veitsä lukuunottamatta, onneksi myös saksilla saa sitruunan halki), ja kakusta tuli oikein mainio. Tuorejuuston ja ranskankerman täyteläisyys sekä sitruunan kirpeys ja pirtsakkuus sopivat ihanasti yhteen, ja Nutella-juustokakusta muistuttavat kierteet tein lemon curdilla. Ota talteen kevään helpoin ja herkullisin juustokakkuohje ja kerro, mitä tykkäsit!

paistettu_sitruunajuustokakku_5.jpg

paistettu_sitruunajuustokakku_3.jpg

paistettu_sitruunajuustokakku_4.jpg

paistettu_sitruunajuustokakku_2.jpg

Muista käyttää luomusitruunaa, jotta saat mahdollisimman vahvan sitruunan maun ja jotta vältät turhat lisäaineet kakussasi!

Madagaskarin Vanilja ja vohvelijätskit kinuskilla

Kaupallinen yhteistyö / Ingman

vohvelijätskit_kinuskilla_1_pieni.jpg

Olen perinteisten makujen ystävä, ja vaikka kuinka kokeilisin uusia jäätelömakuja, palaan aina vaniljaan. Vaniljajäätelö on mielestäni paras valinta, kun haluat viimeistellä jälkiruoan, oli se sitten mehevä kirsikkapiirakka tai tahmea mutakakku. Vaniljajäätelö on pääosassa tässä huipussa vohvelikeksijälkkärissä, joka maistuu madagaskarin vaniljalta ja itse keitetyltä kinuskikastikkeelta.

Ingman Creamyn uutuusmaku Madagaskarin Vanilja on juuri sellaista kuin vaniljajäätelön kuuluukin olla - siinä käytetään aitoa, vastuullisesti tuoettua Madagaskarin vaniljaa sekä täyttä suomalaista kermaa. Tätä jäätelöä söisi myös pelkiltään, mutta se sopii mahtavasti vohveliraudalla paistettujen keksien ja kinuskikastikkeen kaveriksi. Vohveliraudalla paistetut keksit ovat hauska tapa yllättää vieraat, jotka eivät osaa päättää ovatko vohvelikeksit enemmän keksin vai vohvelin makuisia. Kinuskikastike kannattaa ehdottomasti keittää itse, eikä aikaa mene juurikaan. Koko komeuteen kuuluu tietysti reilu pallo vaniljajäätelöä!

vohvelijätskit_kinuskilla_2_pieni.jpg

vohvelijätskit_kinuskilla_3_pieni.jpg

vohvelijätskit_kinuskilla_4_pieni.jpg

Kesällä Madagaskarin Vanilja sopii täydellisesti yhteen myös tuoreiden marjojen kera - kokeile lisätä joukkoon myös vaahterasiirappia!

Ingman Creamy ja ba­naa­ni­herk­ku­ja

Kaupallinen yhteistyö / Ingman

bananasplit_crepet_2_pieni.jpg

Kuka muukin rakastaa kaikkien aikojen suosikkijälkkäriä, banana splitiä? Ingman Creamy -jäätelösarjan uutuusmaku Banana Split muistuttaa lapsuuden etelänmatkoista ja komeista jätskiannoksista, mutta Ingman Creamy Banana Split ei välttämättä tarvitse edes mitään lisukkeita. Jäätelössä maistuvat banaanikermajäätelö, mansikkakastike, mansikanpalat sekä suklaafudgekastike. Ideana oli kehitellä pari jälkkärireseptiä Banana Split -jäätelöstä, ja täytyy myöntää että ensimmäinen paketti jäätelöä meni ihan sellaisenaan...

bananasplit_crepet_10.jpg

bananasplit_crepet_1.jpg

Jäätelö on hyvä vierasvara, ja pienellä vaivannäöllä siitä saa myös näyttävämmän jälkkärin. Kehitin Banana Split -jäätelön pohjalta crepe-ohjeen, jossa crepet on täytetty Banana Split -jäätelöllä ja banaaneilla sekä viimeistelty jätskipalloilla, suklaakastikkeella ja kirsikoilla. Tässä jälkkärissä makeus ja maut ovat kohdillaan! Parhaimmillaan Banana Split -crepet ovat silloin, kun letut ovat vielä lämpimiä ja jäätelö kylmää.

bananasplit_crepet_.9.jpg

bananasplit_pirtelö_1_pieni.jpg

Lisäksi halusin tehdä Banana Splitistä mitä helpoimman herkun - pirtelön, johon tarvitset vain Banana Split -jäätelöä, maitoa ja haluamiasi lisukkeita. Parhaimman ja näyttävimmän pirtelön saat, kun viimeistelet sen kermavaahdolla, Oreo-muruilla ja suklaakastikkeella. Jätski itsessään sisältää banaania, mansikkaa sekä suklaakastiketta, joten helppo ja uskomattoman herkullinen pirtelö syntyy ilman montaakaan raaka-ainetta. Tämä on ehdottomasti uusi lempparipirtelöni! Ingman Creamy Banana Split saa ehdottomasti pisteet siitä, että jäätelö ei ole suinkaan liian makeaa, ja Ingman Creamy -jäätelöiden kerma valmistetaan aina Suomessa. Lisäksi jäätelöt ovat aina laktoosittomia!

bananasplit_pirtelö_3.jpg

bananasplit_pirtelö_2_pieni.jpg

Oletko maistanut Ingman Creamy -sarjan herkullisia jälkkäriaiheisia jäätelöitä?

Raikas mango-mustikka-smoothiekakku

mango-mustikka-smoothiekakku_2.jpg

Olisiko tässä smoothiekakku seuraavalle brunssille tai äitienpäivän aamiaiselle? Tämä mango-mustikkainen smoothiekakku on maidoton sekä gluteeniton ja tavallista hyydykekakkua raikkaampi. Tuorejuuston tai rahkan sijasta kakussa on käytetty kookoskermaa - ja tietenkin hedelmiä ja marjoja. Voit käyttää toki myös kokonaan tuoreita mustikoita ja mangoa, mutta halutessasi voit oikaista luonnonmukaisilla, sokeroimattomilla soseilla.

Vinkki! Jos et löydä kaupasta kookoskermaa, osta kookosmaitoa ja laita se hetkeksi jääkaappiin. Käytä kakkuun kookosmaidon pinnalle jähmettynyttä kookoskermaa.

mango-mustikka-smoothiekakku_1.jpg

mango-mustikka-smoothiekakku_4.jpg

Kurkkaa myös tämän mansikkaisen smoothiekakun ohje blogista!

Näytä lisää