Matkalaukun pakkaaminen kevyillä vaatteilla keskellä talvea ei ole se helpoin tehtävä, sillä kaikki kesävaatteet ovat vetäytyneet talviunille vaatekaapin takimmaiseen nurkkaan.

Matkalaukun pakkaaminen kevyillä vaatteilla keskellä talvea ei ole se helpoin tehtävä, sillä kaikki kesävaatteet ovat vetäytyneet talviunille vaatekaapin takimmaiseen nurkkaan. Kovan päänraapimisen ja jopa pienen paniikin jälkeen ”muista nämä” -listan jokainen kohta on saatu vedettyä yli ja matkalaukun vetoketjut onnistuneesti suljettua. Nyt saa pakkanen, katolta putoava lumi, tuuli ja tuisku jäädä hetkeksi, sillä huomenna astun lentokoneeseen ja reilu kaksi vuorokautta kestävä matka maapallon toiselle puolelle alkaa.

Pakkaamisen lisäksi halusin viettää viimeisen illan rennosti yhdessä avopuolisoni kanssa ja maistella kevyen illallisen yhteydessä viinejä, joista tulen oppimaan kahden viikon aikana paljon lisää. Maisteluun valitsimme Lindemansin Bin 99 Pinot Noir ja Bin 50 Shiraz -punaviinit sekä Bin 65 Chardonnay -valkoviinin.

Tarkoituksena oli löytää viineistä niiden tunnusomaiset piirteet sekä valita tämänhetkinen suosikki niiden joukosta. Harjoittelujakson jälkeen on ajatuksena maistella samat viinit uudestaan ja arvioida muuttuiko viinin luonne omakohtaisten kokemusten ja tiedon myötä.

Maistelimme viinit pasta-aterian yhteydessä ja omaksi suosikikseni nousi Bin 99 Pinot Noir, jonka keskitäyteläinen, kevyesti happoinen maku ja vadelmainen aromi sopi hyvin pastan kanssa. Täyteläisempi ja hillomainen Bin 50 Shiraz sopisi paremmin punaisen lihan kanssa tarjottavaksi.

Lisäksi maistelemamme Chardonnay-rypäleestä valmistettu Bin 65 täytti rypäleen ominaisuudet hedelmäisyydellään ja tammisuudellaan, mutta vahvan makunsa vuoksi viini ei noussut suosikiksemme tässä yhteydessä. Viini vaatisi ruualta enemmän ja paremmin se sopisi kala- ja kanaruokien pariksi.

Nyt on kuitenkin aika kiertää korkki kiinni ja levätä hetki ennen pitkää lentoa. Seuraavaa postausta odotellessa Pinot Noir -rypäleen ystävien kannattaa katsoa viikonlopun elokuvana Sideways, jonka julkaisuvuonna Pinot Noir -viinien myynti lisääntyi Alkossa yli 50 %.

Viiniaiheisten palkintojen arvonta on vielä käynnissä, joten laittakaa ihmeessä kysymyksiä viinin valmistukseen liittyen!