Nyt on reissu heitetty ja kotiuduin reilu viikko sitten keväiseen Suomeen. Kahden tiiviisti viinitiloilla vietetyn viikon aikana saatu oppi on täyttänyt pään ja niistä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.

Nyt on reissu heitetty ja kotiuduin reilu viikko sitten keväiseen Suomeen. Kahden tiiviisti viinitiloilla vietetyn viikon aikana saatu oppi on täyttänyt pään ja niistä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.

Tässä tiivistetysti vinkit reissuun:

*Australiaan matkustamiseen kannattaa varata aikaa vähintään pari viikkoa. Lennot vievät aikaeroineen reissun molemmista päistä muutaman päivän sekä aikaeroon totutteleminen ottaa pari päivää.

*Matkustusasiakirjat on syytä hoitaa kuntoon. Lomamatkalle viisumin saa helposti ja nopeasti netin välityksellä, mutta lomaviisumilla ei saa missään tapauksessa työskennellä vaan sitä varten tulee hakea työviisumia. Lisäksi Australian oma ekosysteemi on niin erityislaatuinen, että maahan tullessa täytyy täyttää lomake, jossa kaikki mahdolliset eläinperäiset tuotteet, ruuat tai puutuotteet on ilmoitettava. Ilmoittamalla kaikki tavarat rehellisesti turvatarkastukset sujuvat nopeasti ja ilman ongelmia.

*Ihmiset maapallon toisella puolella ovat todella ystävällisiä ja ottavat vieraat hyvin vastaan. Suomalaisen turistin on helppo selviytyä paikallisen väestön parissa, kunhan muistaa pitää pilkettä silmäkulmassa ja ei ota asioita liian vakavasti.

*Liikennejärjestelyt ovat kotimaisesta tyylistä poiketen päinvastaiset, joten kadun ylittäminen vaatii totuttelua ennen kuin muistaa katsoa oikeaan suuntaan oikeaan aikaan. Muutoin palvelut ja liikenne toimivat moitteettomasti.

*Viinitilat ovat avoimia vierailijoille ja tilojen yhteydessä on yleensä myymälä, jossa pääsee maistamaan ja ostamaan tilan tuottamia viinejä. Myymälöissä on myös kerrottu tilojen historiasta ja alueen erityisistä piirteistä, jotka antavat viinille sen omaleimaisen tyylin ja ominaisuudet.

*Sadonkorjuun aikana viinitilojen työntekijämäärä moninkertaistuu kausityöntekijöillä, jolloin on hyvä mahdollisuus päästä työskentelemään lyhyiksi ajanjaksoiksi viinitarhoille ja rahoittamaan reissaamista ulkomailla. 30-vuotiaaksi asti onkin mahdollista hakea working holiday-viisumia, jolla saa työskennellä ja lomailla vuoden ajan Australiassa.

*Viinit Australiassa yllättivät monipuolisuudellaan, josta ei valitettavasti päästä nauttimaan Suomessa tai Euroopassa. Tuotantomäärät ovat premium-viineissä pienet jolloin niistä ei riitä vientiin. Kysyntä ulkomailla on kuitenkin huomattu viinitiloilla ja tulevaisuudessa varmasti australialaiset viinit löytävät yhä laajemmin tiensä kauppojen hyllyille.

Matka viinien maailmaan on alkanut

Kokemuksena viiniharjoittelu Lindemansin viinitiloilla oli ainutlaatuinen ja toimi lähtölaukauksena koko elämän kestävälle matkalle viinien maailmaan. Toivottavasti olen pystynyt välittämään edes osan siitä fiiliksestä ja tunnelmasta, mitä viinitiloilla tapahtuu ja kuinka paljon huomiota viinit saavat ennen kuin ne päätyvät kuluttajille. Kuluttajilla on suuri merkitys tarjonnassa ja vaatimalla uusia viinejä Alkon hyllyille avautuu uusi maailma myös viinien osalta tuttujen ja turvallisten viinivaihtoehtojen rinnalle.

Viinit ovat tulleet jäädäkseen minun elämääni ja ehkä niistä tulee vielä jonain päivänä enemmän kuin pelkkä harrastus.

Elämästä pitää nauttia joka hetki ja mikä sen parempaa, kuin nauttia lasillinen hyvää viiniä kevätauringossa.