Australiaan kannattaa matkustaa

Lisää suosikiksi

Nyt on reissu heitetty ja kotiuduin reilu viikko sitten keväiseen Suomeen. Kahden tiiviisti viinitiloilla vietetyn viikon aikana saatu oppi on täyttänyt pään ja niistä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.

Nyt on reissu heitetty ja kotiuduin reilu viikko sitten keväiseen Suomeen. Kahden tiiviisti viinitiloilla vietetyn viikon aikana saatu oppi on täyttänyt pään ja niistä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.

Tässä tiivistetysti vinkit reissuun:

*Australiaan matkustamiseen kannattaa varata aikaa vähintään pari viikkoa. Lennot vievät aikaeroineen reissun molemmista päistä muutaman päivän sekä aikaeroon totutteleminen ottaa pari päivää.

*Matkustusasiakirjat on syytä hoitaa kuntoon. Lomamatkalle viisumin saa helposti ja nopeasti netin välityksellä, mutta lomaviisumilla ei saa missään tapauksessa työskennellä vaan sitä varten tulee hakea työviisumia. Lisäksi Australian oma ekosysteemi on niin erityislaatuinen, että maahan tullessa täytyy täyttää lomake, jossa kaikki mahdolliset eläinperäiset tuotteet, ruuat tai puutuotteet on ilmoitettava. Ilmoittamalla kaikki tavarat rehellisesti turvatarkastukset sujuvat nopeasti ja ilman ongelmia.

*Ihmiset maapallon toisella puolella ovat todella ystävällisiä ja ottavat vieraat hyvin vastaan. Suomalaisen turistin on helppo selviytyä paikallisen väestön parissa, kunhan muistaa pitää pilkettä silmäkulmassa ja ei ota asioita liian vakavasti.

*Liikennejärjestelyt ovat kotimaisesta tyylistä poiketen päinvastaiset, joten kadun ylittäminen vaatii totuttelua ennen kuin muistaa katsoa oikeaan suuntaan oikeaan aikaan. Muutoin palvelut ja liikenne toimivat moitteettomasti.

*Viinitilat ovat avoimia vierailijoille ja tilojen yhteydessä on yleensä myymälä, jossa pääsee maistamaan ja ostamaan tilan tuottamia viinejä. Myymälöissä on myös kerrottu tilojen historiasta ja alueen erityisistä piirteistä, jotka antavat viinille sen omaleimaisen tyylin ja ominaisuudet.

*Sadonkorjuun aikana viinitilojen työntekijämäärä moninkertaistuu kausityöntekijöillä, jolloin on hyvä mahdollisuus päästä työskentelemään lyhyiksi ajanjaksoiksi viinitarhoille ja rahoittamaan reissaamista ulkomailla. 30-vuotiaaksi asti onkin mahdollista hakea working holiday-viisumia, jolla saa työskennellä ja lomailla vuoden ajan Australiassa.

*Viinit Australiassa yllättivät monipuolisuudellaan, josta ei valitettavasti päästä nauttimaan Suomessa tai Euroopassa. Tuotantomäärät ovat premium-viineissä pienet jolloin niistä ei riitä vientiin. Kysyntä ulkomailla on kuitenkin huomattu viinitiloilla ja tulevaisuudessa varmasti australialaiset viinit löytävät yhä laajemmin tiensä kauppojen hyllyille.

Matka viinien maailmaan on alkanut

Kokemuksena viiniharjoittelu Lindemansin viinitiloilla oli ainutlaatuinen ja toimi lähtölaukauksena koko elämän kestävälle matkalle viinien maailmaan. Toivottavasti olen pystynyt välittämään edes osan siitä fiiliksestä ja tunnelmasta, mitä viinitiloilla tapahtuu ja kuinka paljon huomiota viinit saavat ennen kuin ne päätyvät kuluttajille. Kuluttajilla on suuri merkitys tarjonnassa ja vaatimalla uusia viinejä Alkon hyllyille avautuu uusi maailma myös viinien osalta tuttujen ja turvallisten viinivaihtoehtojen rinnalle.

Viinit ovat tulleet jäädäkseen minun elämääni ja ehkä niistä tulee vielä jonain päivänä enemmän kuin pelkkä harrastus.

Elämästä pitää nauttia joka hetki ja mikä sen parempaa, kuin nauttia lasillinen hyvää viiniä kevätauringossa.

Lisää suosikiksi

Kommentit (4)

 • 27.03.2012

  Uura Maku.fi

  Hei Joonas!
  Kiitos tosi hyvästä yhteenvedosta ja tiivistetyistä matkavinkeistä! Mun ainakin tekee heti mieli matkustaa aurinkoiseen Australiaan. Missä kuulemme sinusta jatkossa?

 • Miten se ihon palamispuoli? Australiassahan se lienee melkoinen ongelma. Miten käy pohjoismaisen herkän ihon ?

 • 28.03.2012

  hamalaisenjoonas

  Ehdottomasti kannattaa reissata Australiaan ja tietenkin mitä enemmän on aikaa matkusteluun sitä parempi. Tosiaankin aurinko on porottavan kuuma varsinkin keskikesällä ( meidän talvella), jolloin kannattaa käyttää mahdollisimman korkeaa suojakerrointa aurinkorasvassa. Vaikka iho kestäisikin kotisuomen auringonpaahteen suosittelen silti laittamaan kunnon aurinkorasvaa eikä retostelemaan että minun nahka ei pala.

  Viinitiloilla pitää pukeutua pitkään paitaan ja pitkiin housuihin ja syynä siihen onkin juuri auringon paahde ja siitä johtuvat ihosairaudet. Syy pukeutumiseen on siis työturvallisuudessa!

  Lisää tarinoita viinireissusta voi kuunnella perjantaina 30.3 klo 11 alkaen radio aallon taajuuksilta sekä lauantaina 31.3. klo 10 etiäpäin radio novasta. Tämän jälkeen minun kuulumisia kannattaa käydä lukemassa osoitteesta www.facebook.com/hamalaisenjoonas

  niin ja tietenkin pysykäähän kuulolla sillä ensimmäinen keittokirja "Kotona keittiössä" menee painoon lähipäivinä ja kauppojen hyllylle kuukauden sisään...

  -joonas

 • Tarvitsetko arviointilukijoita sille. Voisin lukea, arvioida ja laittaa sitten kirjan arvontaan blogissani :)

Kommentoi