Eräänä viikonloppuna teimme lammaspataa, jota sitten sen riittäessä varioimme eri tavoin.

Eräänä viikonloppuna teimme lammaspataa, jota sitten sen riittäessä varioimme eri tavoin. Taikinakuoressa muhinut pata oli herkkua ja kivan erilaista. Kokeile vaikka! Nyt kun ilmatkin alkavat viilentyä, on tämä oivaa lämmikettä..

Lammaspata

1,2 kg lampaanpaistia100 g valkosipulia1 dl HP spicy hot woodsmoke -kastikettaloraus öljyä paistamiseen2 makeasipulia3 tavallista sipulia3 kokonaista kynnetöntä valkosipulia1 prk Rainbow yrttimaustettu paseerattu tomaatti7 dl vettä1 keltainen paprika1 oranssi paprika400 g kidneypapuja3 laakerinlehteä1 puntti ruohosipulia1/2 punttia rucolaa2 rkl bbq-mausteseosta2 dl vahvaa punaviiniä

Poista paistista kalvot todella tarkasti, jotta saat mahdollisimman mureaa lihaa. Kuutioi liha ja sekoita kuutioiden joukkoon pilkotut valkosipulit ja HP-kastike. Anna marinoitua yli yön.Pilko sipulit ja valkosipuli lohkoiksi. Paloittele myös paprikat suuriksi suikaleiksi. Silppua ruohosipuli ja rucolat.Paista lampaan kuutioitu liha pannulla kauniin ruskeaksi. Laita pataan kerroksittain sipulit, liha, laakerinlehdet bbq-mauste, paseerattu tomaatti, ja vesi. Anna muhia uunissa 200 asteessa kaksi tuntia.Varmista, että liha on lähes kypsää. Lisää paprikanpalat, pavut, ruohosipuli, rucola ja punaviini. Kypsennä uunissa vielä vajaa tunti.Lammaspadan voit tarjota makusi mukaan sellaisenaan, perunan/riisin kera, taikinakuoressa... Nam! Taikinanan käytimme tässä ihan leipätaikinaa, mutta seuraavalla kerralla kokeiluun menee lehti- tai voitaikina.

Herkullisia hetkiä!!