Jatkossa reseptejä ja kokkailukokeiluja kakkujen väliin tulee varmastikin myös Israelin suunnalta. Kaikenlaista uutta ja kivaa pitää aina kokeilla, eikö:)

Jatkossa reseptejä ja kokkailukokeiluja kakkujen väliin tulee varmastikin myös Israelin suunnalta. Kaikenlaista uutta ja kivaa pitää aina kokeilla, eikö:) Ensimmäiseksi tulee tietenkin mieleen hummus, jota tein ensimmäistä kertaa. Netissä ohjeita oli jos jonkinlaisia ja ainesuhteet vaihtelivat suurestikin. Tein sitten omat päätelmäni ja ainesuhteeni ja maistatin tekovaiheessa "alan asiantuntijalla".. Makuasioitahan nämä aina ovat, mutta hyvin kelpasi ja maistui kuulemma "oikealta". Itsekin tykkäsin:)

Hummus380 g säilöttyjä luomu kikherneitäa3 valkosipulin kynttä2 sitruunan mehu3 rkl tahinia (seesaminsiementahnaa)4 rkl vettä4 rkl oliiviöljyä3 tl jeeraa (juustokuminaa)pinnalle oliiviöljyä ja cayennenpippuriaSekoita kaikki aineet sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Anna maustua jääkaapissa useampi tunti.Tarjoile laakeasta astiasta ja pirskota pinnalle oliiviöljyä ja ripaus cayennepippuria.Nautimme hummusta tällä kertaa tuoreen patongin kera. Pita-leipien teko on ohjelmassa sitten myöhemmin ;)