ylikypsä porsaan lapa ja hapankaali.JPG

Uunissa ylikypsäksi hapankaali pedillä haudutettu porsaan lapa ei ole kovin kaunis ruoka, mutta maku on kympin luokkaa. Lapset rakastavat ylikypsäksi pitkään ja hartaasti haudutettuja liharuokia. He pyytävät usein minua niitä valmistamaan.

Niin kävi tänäkin viikonloppuna, kun teimme ostoksia ruokakaupassa. Ostoskärryyn tuli laitettua porsaan suolalapa ja rasiallinen hapankaalia. Porsaan lapa ja hapankaali päätyivät yhdessä pataan kotimaisten omenien kanssa. Pataan tuli lorautettu myös omenasiideriä ja yrttimaalta hain salviaa mausteeksi.

Hapankaalin kanssa ylikypsäksi haudutettu porsaan lapa oli aivan mahtavan makuista ja täydellistä sunnuntai ruokaa. Tämä resepti tulee olemaan usein käytössä.