kasvishampurilainen.JPG

Lihattoman lokakuun viimeisenä päivänä herkuttelimme näillä herkullisilla kasvishampurilaisilla. Lapsille olin sanonut vain, että ruoaksi on hampurilaisia. Hampurilaiset hävisivät parempiin suihin hetkessä ja lapset olivat yllättyneitä kun he tajusivat vasta jälkikäteen että hampurilaiset oli täytetty kasvipihveillä. Panerointi ilmeisesti teki tehtävänsä.

Lihaton lokakuu sujui yllättävän hyvin ja helposti omasta sekä mieheni mielestä. Lapset tosin olivat sitä mieltä, että marraskuu voisi olla kasvikseton marraskuu... Hieman enemmän jouduin käyttämään aikaa lokakuussa ruokien suunnitteluun ja ilman kauppalappua kaupassa oli välillä vaikea keksiä mitä ruokaa tekisi. Lokakuun jälkeen olemme syöneet kasviruokaa muutaman kerran viikossa arkipäivinä. Viikonloppuisin lounaaksi on aina nautittu kasvisruokia.

Yllättäviä seurauksia lihattomassa lokakuussa olivat kuukauden kauppalaskun pienentyminen ja se että herkkä vatsani voi huomattavasti paremmin lokakuussa. Marraaskuussa olenkin oman lihansynti pitänyt paljon normaalia pienempänä ja vatsa on kiittänyt.

Miehen kanssa pidimme myös kovasti näistä kasvishampurilaisista. Paprikamajoneesi oli taivaallista ja sitä on tullut tehtyä jo muutamaan otteeseen. Majoneesi on yllättävän helppo tehdä itse ja maku kyllä palkitsee vaivannäön. Hampurilaisten kera oli tarjolla bataatti ranskalaisia. Itse en ollut kovin tyytyväinen lopputulokseen, joten jätetään ranskalaisten resepti nyt julkaisematta.

Mukavaa viikonloppua!

kikherne hampurilainen.JPG