chorizo hampurilainen.JPG

Miehelle oli viime viikonloppuna tarttunut kaupasta mukaan paketillinen raaka chorizoja. Ilmeiseti oli aikomus aloittaa grillikausi kotonakin, mökillä se tulikin jo tehtyä. Vaimo muutti lennossa suunnitelmia ja chorizot päätyivät burgereiden täytteeksi. Onneksi lopputulos oli kuulemma niin erinomainen ettei suunnitelmien muutos haitannut yhtään.

Chorizot eivät siis päätyneet grilliin, makkaramassasta muotoilin pihvejä ja paistoin pannulla. Espanjalaisista täytetyistä patongeista (bocadillos) sain idean käyttää patonkia hampurilaissämpylöiden sijaan. Burgereissa käytetty majoneesi oli ehdottomasti maustettava savustetulla paprikajauheella. Käytin tällä kertaa tulisempaa hot versiota. Burgereiden kera nautittavaksi sopisivat muuten erinomaisesti espanjalaiset perunat (patatas bravas). Joku kerta on ehdottomasti kokeiltava niiden maustamista savustetun paprikajauheen hot versiolla.

Burgereihin sujahti chorizopihvien lisäksi dijon sinappia, salaattia, paprikamajoneesia, marinoituja sipulirenkaita ja kovaa vuohenjuustoa. Vuohenjuusto oli tietysti myös espanjalaista (queso de cabra), kyseisen juuston sijaan voi hyvin käyttää myös manchego juustoa. Burgeri maistui mahtavalta, vaikka itse niin sanonkin. Raadin arvosana tälle suoritukselle oli 9½ eli miltei nappiin meni.

chorizo burgeri.JPG

Herkullista viikonloppua!