porsaan ulkofilee.JPG

Muutaman kerran on päässyt käymään niin, että ennen Jouluaattoa on tullut herkuteltua liian monta kertaa perinteisillä jouluruoilla. Aattoon mennessä on sitten jo ehtinyt hiukan niihin kyllästyä. Vietimme perheen kesken pikkujouluja ja valmistin porsaan ulkofilettä kokonaisena uunissa kinkun sijaan.

Ulkofilee hunnutettiin reilusti sinapilla. Tällä kertaa käytin dijonin hunajasinappia, tavallinen dijon ja myös kokojyväsinappi sopivat hyvin tähän tarkoitukseen. Jos haluat varmistaa lihan mehukkuudeen voit kääräistä ulkofileen vielä pekoniin ennen uuniin laittoa. Sisälämpötilan kanssa kannattaa olla tarkkana ettei lopputulos ole liian kuiva.

Rosollia en myöskään valmistanut pikkujouluihin, vaan rosolliin perinteisesti käytetyt juurekset päätyivät uuniin paahtumaan. Kinkun korvikkeen ja rosollijuuresten kera päätin tarjota kylmää aurakastiketta. Suolakurkut unohtuivat kauppalistasta, mutta olisivat sopineet mainiosti lisukkeeksi. Tämä pikkujoulu illallinen sopii mainiosti myös itsenäisyyspäivän viettoon.

aurakastike.JPG

 

Itsenäisyyspäivä illalliselle sopisivat hyvin myös blogiarkistosta:

Punasikurisalaatti karamellisoiduilla talviomenoilla

Pitkään haudutettua sinappista Kassleria

Karamellisoidut juurekset

Mustikkamousse valkosuklaalla ja kardemummalla