kevätmessut.JPG

Maaliskuun lopussa 26-29.3.2015 järjestetään Kevätmessut, jotka koostuvat Kevät puutarha, Oma Koti, Oma Mökki, Sisusta ja Lähiruoka & Luomu messuista. Kevätmessut ovat yksi suosikkimessuistani ja olen iloinen saadessani arpoa teille lukijoille pääsylippuja messuille. Kommentoimalla tähän postaukseen miksi haluaisit kevätmessuille 19.3.2015 mennessä ja ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi voit voittaa liput messuille itsellesi ja ystävällesi. Toiset liput arvotaan blogin facebook sivuilla eli äkkiä myös sinne osallistumaan arvontaa. Toivottavasti tavataan messuilla!

siemenet.JPG

Sunnuntaina upotin ensimmäistä kertaa tänä vuonna sormet multaan. Käytin viime vuonna ostamaani Nelson Gardenin PluggBoxia, joka osoittautui käteväksi käytössä. Tällä kertaa esikasvatettavaksi valikoituivat amppelitomaatti hundreds & thousands, kirsikkatomaatti gardener's delight, miniluumutomaatti pink baby plum, päärynätomaatti, pihvitomaatti marmande, black russian ja roma. Viime vuonna parhaiten onnistui roman esikasvatus, tänä vuonna ihan uusia kokeiluja ovat hundreds & thousands ja pink baby plum.

sormet multaan.JPG

Esikasvatukseen päätyi myös munakoisoa kahden lajikkeen verran eli black beaty ja pinstripe. Paprikan kasvatusta päätin tutun californian wonder lajikkeen lisäksi kokeilla amppelipaprika sweet sunshine verran. Chilit lähtivät hiukan myöhässä kasvamaan, mutta tällä kertaa kokeilen hot lemon, early jalapeno ja cayanne long slim lajikkeita.

Ensi kuussa olisi tarkoitus aloittaa vielä kasvihuonekurkun, eri lehtikaali lajikkeiden ja härkäpapujen esikasvatus. Saa nähdä lähteekö tässä hommassa taas mopo käsistä niin kuin viime vuonna kävi. Mitä sinä esikasvatat tänä keväänä? Hieman harmittaa, että tänä vuonna jäi latva-artisokkaa laittamatta, mutta ehkä sitten ensi vuonna.