revitty possu.jpg

Savustuspussi saatu blogin kautta Sinituote Oy:lta.

Revittyä possua tai nyhtöpossua on pakko valmistaa vähintään kerran kesässä, vaikka suurin hypetys on ajat sitten jo loppunut. Savustaminen tuo rutkasti lisää makua ylikypsään possuun ja on kaiken ylimääräisen vaivan arvoista. Kasslerin lyhytkin savustus tuo rutkasti makua. Savun maku tarttuu nimittäin rasvaiseen lihaan helpommin.

Kassleri maustettiin pitkän tuotekehittelyn tuloksena syntyneellä mausteseoksella. Kyseistä mausteseosta löytyy aina valmiina kaapista. Välillä mausteseokseen laitetaan myös valkosipulijauhetta ja sinappijauhetta. Revitystä possustä ylijäänyt mausteseos sekoitettiin tilkkaan öljyä ja hierottiin broilerin paistileikkeisiin ennen grillausta.

Revityn possun kera tarjottiin tällä kertaa coleslawta, viipaloituja säilöttyjä jalapenoja, marinoitua punasipulia ja perunaslaattia. Kokonaisuus oli onnistunut ja revityttä possulla täytetyt hot dogit hävisivät parempiin suihin hetkessä. Vielä on onneksi kesää jäljellä ja ehtii tehdä nyhtöpossua.

Kaikki ylikypsä liha on maistunut lapsille pienestä pitäen. Ylikypsää lihaa onkin tullut valmistettua monessa eri  muodossa. Blogista löytyvät seraavat ohjeet:

Sherryssä ja kant­ta­rel­li­lie­mes­sä ylikypsäksi haudutettu hirvenpaisti

Nyhtökaritsaa, val­ko­si­pu­li­pe­ru­noi­ta ja hu­na­ja­juu­rek­sia

Tuliset Nyhtöpossu Enchiladat

Poropaimenen piiras

pulled pork.jpg