salatti uunikuivatuilla tomaateilla.jpg

Olen erittäin onnellinen siitä, että pytyn toisinaan tekemään töitä kotoa käsin. Etäpäivinä loihdin usein herkullisia salaatteja jääkaapin sisällöstä ihan vain itselleni. Viiden hengen perheen taloutta pyörittäessä on todella luksusta tehdä ruokaa joskus ihan vain itselleen. Ei tarvitse miettiä mikä maistuisi koko perheelle, vaan voi olla totaalisen itsekäs.

Tällä kertaa olin niin onnellinen siitä, että jääkaapista löytyi edellisenä päivänä valmistamiani uunissa kuivattuja kirsikkaluumutomaatteja. Tosin oli pienoinen ihme, että niitä ylipäätään oli yhtään jäljellä, niin herkullisia olivat. Hyvä tuuri jatkui ja jääkaapista löytyi vielä pestoa, ilmakuivattua kinkkua, mozzarellaa ja tietenkin sitä parmesaania. Loput työpäivästä sujui mukavasti kun oli saanut herkutella tällä salaatilla.

Salaatti oli niin hyvää, että tein sitä toisen annoksen ihan taas vain itselleni päivälliseksi muun perheen syödessä toista ruokaa. Sen takia resepti on mitoitettu kahdelle hengelle. Seuraavaa etäpäivää ajatellen taidan ennakoida ja hankkia ihan tarkoituksella herkullisia aineksia salaattia varten enkä luottaa enää tuuriin.

Peston resepti löytyy täältä: http://www.maku.fi/reseptit/pesto