raparpekoni.JPG

Viime kesän grillaushitti taisi olla raparpekoni, jonka kehitti Tiirikkalan keittiömestari Pasi Kuronen. Pekoniin käärityn raparperin grillaus jäi silloin itseltä kokeilematta, mutta nyt kun bongasin raparperia kaupasta päätin heti kokeilla reseptiä.

Resepti muuttui hieman matkalla ja käärin sokeroidut raparperit pekonin sijaan savustettuun ilmakuivattuun kinkkuun. Raparpekonit (vai pitäisikö näitä nyt sitten kutsua raparkinkuiksi?) tarjoilin alkupaloiksi salaattipediltä savupaprika-aiolin kera.

Suhtauduin hiukan epäileväisesti tähän somessa  hypetettyyn reseptiin, mutta ei voi muuta kuin liittyä ylistäjien seuraan. Raparpekonin kera olisi taatusti sopinut hyvin auradippi, makuyhdistelmää täytyy kyllä kokeilla. Ensi kerralla täytyy vaan myös tuplata raparpekoni resepti.