raclette uuniperunat.jpg

Talvi lähestyy ja tänä viikonloppuna olin havaitsevinani jo muutaman valkoisenhiutaleen. Raclet kuuluu ehdottomasti talven herkuttelu ruokiin. Ihan vielä emme raclet kautta avanneet vaikka kaupasta tarttuikin heräteostoksena paketti raclet-juustoa.

Olen jo pidemmän aikaa halunnut kokeilla niinsanottuja kahteen kertaan paistettuja perunoita (twice baked potatoes). Uuniperunat siis kypsennetään ensin uunissa, jonka jälkeen perunat halkaistaan ja sisusta kaavitaan lusikalla pois. Perunankuoret täytetään yleensä täytteellä, jossa on perunaa, pekonia, kermaa, juustoa ja yrttejä.

Lihattonta lokakuuta on vielä jäljellä, joten pekonin sijaan täytteeseen käytin aurinkokuivattuja tomaatteja. Tarjoilin täytetyt perunanpuolikkaat raikkaan versosalaatin kera. Ihan täydellinen viikonlopun päivällinen, joka tietysti tarjoiltiin punaviinilasillisen kera.

täytetyt uuniperuna.jpg

täytetyt uuniperuna.jpg