piohiili.JPG

Maaliskuusta asti olen haavaillut lavatarhan perustamisesta ja nyt haave on käymässä toteen. Viikonlopusta kehkeytyi oikea työleiri, kun haimme lavatarhan rakentamiseen tarvittavat laudat, pellavaöljyt, mullat, hiekan, biohiilen, suodatinkankaan, harsot jne. Onneksi säät suosivat ja saimme nauttia auringonpaisteesta koko viikonlopun.

Tänä viikonloppuna ehdimme vasta raahata järkyttävän määrän tavaraa takapihalle. Suoritus kävi suorastaan kuntopiiristä ja tuntuu vieläkin lihaksissa. Rakas mieheni, joka on aina ihailtavalla innolla mukana vaimon projekteissa sai kaksi kolmesta suunnitellusta kasvilavan rungosta valmiiksi. Kasvilavojen rungot valmistettiin kuusilaudasta ja ovat kooltaan 1m (leveys) x 2m (pituus) x 50cm (korkeus).

Ensi viikon aikana olisi tarkoitus käsitellä kasvilavan rungot pellavaöljyllä. Kasvilavojen sisäpuolelle tulee vielä patolevyä, joka toivottavasti pidentää lavojen käyttöikää. Ikuisesti nämä lavat eivät tietenkään kestä, mutta toivottavasti ainakin muutaman vuoden. Lavoihin olisi tarkoitus sekoittaa kasvualusta mullasta, hiekasta, hevosenl annasta ja biohiilestä.

Lavatarhan perustaminen jatkuu ensi viikolla ja toivottavasti ei ole odotettavissa räntää sekä rakeita kuten on ennustettu. Lisää puutarha juttuja luvassa blogiin.

kasvilava.JPG